Alegerea primarilor în două tururi, respinsă la vot în Senat de PSD cu sprijinul UDMR. Decizia finală, în Camera Deputaților

Alegerea primarilor în două tururi, respinsă la vot în Senat de PSD cu sprijinul UDMR. Decizia finală, în Camera Deputaților
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD continuă să depună toate eforturile pentru a se opune revenirii la sistemul electoral de alegere în două tururi a primarilor! Miercuri, plenul Senatului a respins prin vot inițiativa legislativă de modificare a legii electorale.

Astfel, 44 de senatori au votat împotriva revenirii la două tururi, în timp ce doar 31 de voturi au fost pentru. Cei care s-au opus privind din rândul PSD și a UDMR, cele două partide anunțând și oficial acest lucru.

Rezultatul votului a fost transmis pe Facebook de mai mulți parlamentari USR, printre care și senatorul Dan Lungu.

Revenirea la alegerile în două tururi pentru primari este unul din obiective stabilite de premierul desemnat Ludovic Orban pentru mandatul său.

Aceasta este și una din măsurile pe care USR și PMP le-a stabilit drept criterii pentru sprijinirea noului Guvern.

În prezent, primarii sunt alesi într-un singur tur, acest fapt conducând la situații înprimarii sunt aleși de un număr nereprezentativ de alegători. Acest sistem este văzut drept unul care avantajează marile partide, în speță PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`