ALDE și Pro România vor forma un grup mixt în Camera Deputaților. Tăriceanu: Aceasta este soluția de perspectivă

Publicat: 18 09. 2019, 18:25
Foto: facebook.com/pg/tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că ALDE și Pro România vor forma un grup mixt în Camera Deputaților, în condițiile în care liberal-democrații și-au pierdut ambele grupuri din Parlamentul României, după ce au rămas cu prea puțin membri ca urmare a demisiilor din ultima perioadă.

„Soluția de perspectivă este de funcționa într-un grup mixt. Am discutat cu cei de la Pro România și vom avea un grup. Este o pierdere pe care o regret”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit hotnews.ro.

Dacă grupul parlamentar din Senat a dispărut odată cu plecarea lui Teodor Meleșcanu, care a fost susținut de PSD pentru șefia Camerei superioare, cel din Camera Deputaților a fost și el zdruncinat de o serie de demisii în bloc.

„În urma acestei decizii ( demisia unor deputați ALDE- n.red) pe care au comunicat-o la nivelul Camerei Deputaților, ne-am aflat în situația ca grupul să nu mai poată funcționa pentru că nu mai e respectat numărul de 10 parlamentari și, ca urmare, decizia noastră a fost de a-i exclude de la conducerea organizațiilor”, a explicat liderul ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu consideră că există un plan mai amplu, prin care se urmărește „anihilarea” ALDE, dar și coagularea unei majorități parlamentare care să o ajute pe Viorica Dăncilă să treacă peste piedicile din Parlament.

În acest context, liderul ALDE a acuzat din nou politica de racolare pe care o duce Dăncilă și a precizat că decizia de astăzi a Curții Constituționale sancționează acest stil de a face politică și o obligă să vină în Parlament.