Agenția Națională de Integritate verifică averea deputatului PSD Ion Stan

Agenția Națională de Integritate verifică averea deputatului PSD Ion Stan
Foto: curentul.ro

UPDATE 15.30: Deputatul PSD Ion Stan a ajuns la sediul DNA pentru audieri în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență.

Agenția Națională de Integritate a demarat procedura de verificare a averii deputatului PSD Ion Stan, anunță Mediafax.

Deputatul PSD Ion Stan este aşteptat să vină luni la DNA pentru a da o declaraţie în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut de la un om de afaceri 130.000 de lei pentru cheltuieli din campania electorală, în schimbul influenţei pentru obţinerea unor contracte.

Ion Stan a fost şi în 23 noiembrie la Direcţia Naţională Anticorupţie, el spunând că nu a dat declaraţii în faţa anchetatorilor pe motiv că aceştia nu i-ar fi prezentat încă documentele ce stau la baza acestui dosar, însă va reveni în 26 noiembrie.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, vineri, că cercetările în cazul deputatului Ion Stan au fost extinse, fiind acuzat şi că ar fi primit de la denunţător şi produse pentru campania electorală în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

În 22 noiembrie, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală în cazul deputatului Ion Stan, pentru trafic de influenţă.

Potrivit declaraţiei de avere din septembrie 2012, Ion Stan deţine şase terenuri intravilane, o casă de locuit în Târgovişte, o casă de vacanţă în Dâmboviţa şi un apartament în Constanţa.

În 2012 şi-a cumpărat un autoturism Dacia Duster. Acesta deține 28.078,61 lei într-un cont bancar, depre care menţionează că sunt bani moşteniţi de soţia sa. Ion Stan mai are acţiuni la SC Alimentara Târgovişte pentru care în anul 2011 a încasat dividende de 26.652 lei.

De asemenea, în ultimul an fiscal, Ion Stan a încasat indemnizaţia de deputat de 61.956 lei, iar soţia sa a obţinut un salariu de 29.015 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

Ion Stan, în vârstă de 57 de ani, este deputat de Dâmboviţa, aflat la al treilea mandat consecutiv în Legislativ. El este vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI. De altfel, încă din 2000, de când a intrat în Parlament, el a activat în Comisia SRI, fiind în legislatura 2000-2004 preşedinte al acesteia.

În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.

Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`