Cum a ajuns Agenția Națională a Medicamentului, instituție-cheie în Sănătate, să fie condusă de o rețea de personaje promovate pe filiera lui Darius Vâlcov

Cum a ajuns Agenția Națională a Medicamentului, instituție-cheie în Sănătate, să fie condusă de o rețea de personaje promovate pe filiera lui Darius Vâlcov
Foto: Captură Antena 3

Agenția Națională a Medicamentului este instituția care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața din România – gestionează o piață estimată la peste 8 miliarde de euro anual. Mai mult, Agenția ar trebui să monitorizeze permanent stocurile de medicamente din țara noastră, în condițiile în care medicamente esențiale lipsesc adesea de pe piața din România. O instituție atât de importantă a ajuns, însă, să fie condusă de o rețea de personaje promovate pe filiera lui Darius Vâlcov, notează G4Media. Totul s-a întâmplat prin intermediul lui Marius Daniel Șișu, care a condus Agenția până joi, când a fost demis de ministrul Sănătății, Victor Costache.

În iulie 2018, Șișu a picat examenul de admitere al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova: a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25. Recorder nota că acesta a și falimentat mici afaceri cu medicamente.

În februarie 1019, Marius Daniel Șișu a fost numit la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului. Comunicatul ce anunța numirea sa nu a inclus nicio informație despre pregătirea lui profesională.

Potrivit declarației de avere, Marius Daniel Șișu a luat împrumut 1,5 milioane de lei de la Paul Nicușor Gaciu, un personaj care apare și în alte tranzacții făcute de alți angajați din Agenția Națională a Medicamentului, aduși în instituție chiar de președintele Marius Șișu. Paul Gaciu are afaceri fix în domeniul medicamentelor, precizează G4Media.

La rândul său, Tiberiu Alexandru Brîndușoiu a fost promovat de Șișu șef al Serviciului de comunicare din Agenția Medicamentului. Firma SC Bring Luck, înființată de Paul Gaciu în 2011, a ajuns în 2018 la Tiberiu Brîndușoiu, care a devenit asociat și administrator. Important de precizat este că Tiberiu Brîndușoiu a fost asociat chiar cu soția lui Marius Șișu, în firma Agora Trading Consulting SRL

Alina Magdalena Mușetescu, directoarea Direcției de studii clinice, ar fi o altă apropiată alui Marius Șișu, șeful ANM venit pe filiera lui Darius Vâlcov, potrivit G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`