Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni 

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București, primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni 

Adrian Zuckerman își va prelua, oficial, marți, mandatul de ambasador al SUA la București. Diplomatul va fi primit marți, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Adrian Zuckerman a avut deja, la sfârșitul săptămânii trecute, o întrevedere cu ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Printre temele abordate de cei doi s-au numărat Parteneriatului Strategic bilateral, contextul regional de securitate și Programul Visa Waiver.

Adrian Zuckerman a subliniat aprecierea de care România se bucură din partea Președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA și a menționat că „România nu poate avea un prieten mai bun decât SUA”. „Totodată, diplomatul american a remarcat transformarea remarcabilă a României în cei 30 de ani de la Revoluția din 1989, țara noastră devenind unul dintre cei mai fermi aliați ai SUA, membru al NATO și UE, cu o democrație robustă, cu respect pentru principiile statului de drept și ale economiei de piață”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

De profesie avocat, Adrian Zuckerman a emigrat din România când avea 10 ani și vorbește fluent limba română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`