Adrian Veștea: Ministerul Dezvoltării și-a îndeplinit toate jaloanele din cererea de plată numărul 3 / Vom intra într-o situație destul de critică. Soluționarea trebuie să se facă cât se poate de repede (VIDEO)

Publicat: 16 10. 2024, 10:58
Foto: Adrian Ioan Veştea / Facebook

Ministerul Dezvoltării și-a îndeplinit toate jaloanele din cererea de plată numărul 3, a declarat ministrul liberal Adrian Veștea, președintele ales al Consiliului Județean Brașov, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Adrian Veștea (PNL), pe B1 TV, despre PNRR

Întrebat despre declarațiile liderilor PNL și PSD, liberalul a spus: „N-o să intru într-o astfel de polemică, ținând cont de faptul că sunt ministru în acest guvern. Ceea ce pot să vă spun este faptul că Ministerul Dezvoltării a avut de realizat în cadrul acestei cereri de plată numărul 3 un număr de 14 jaloane, din care două jaloane principale și 12 jaloane intermediare, iar toate acestea au fost îndeplinite. De asemenea, am avut în trimestrul IV 2022 de îndeplinit un număr de 25 de jaloane, dintre care 18 jaloane principale și șapte jaloane intermediare, care de asemenea au fost îndeplinite”.

„Deci în ceea ce privește Ministerul Dezvoltării referitor la această cerere de plată putem spune faptul că ne-am îndeplinit toate jaloanele. Dacă se aplică vreo corecție financiară sau nu ne sunt dați bani din această cerere de plată, Ministerul Dezvoltării nu are niciun fel de vină, fiindcă și-a făcut datoria și a îndeplinit toate jaloanele”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Adrian Veștea: Vom intra într-o situație destul de critică

Întrebat cine se face vinovat pentru suspendarea parțială a plăților din PNRR, Adrian Veștea a explicat: „Cred că trebuie o monitorizare mult mai atentă asupra acestei situații. Nu cred că sunt eu în măsură astăzi să identific un vinovat. Cert este faptul că vom intra într-o situație destul critică, avem foarte multe proiecte care astăzi sunt în derulare, marea majoritate a acestor proiecte au ajuns la maturitate și sunt în etape diferite de implementare și avem foarte multe cereri de plată, și cred că este foarte important ca această soluționare a acestor probleme să se facă cât se poate de repede”.