Adrian Veștea: Am toată convingerea că PNL va reuși să aibă, cum de altfel a avut în ultimii 20 de ani, nu doar candidat în turul 2, ci chiar Președintele României (VIDEO)

Adrian Veștea: Am toată convingerea că PNL va reuși să aibă, cum de altfel a avut în ultimii 20 de ani, nu doar candidat în turul 2, ci chiar Președintele României (VIDEO)
Foto: Adrian Ioan Veştea / Facebook

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării și președintele ales al Consiliului Județean Brașov, a vorbit despre alegerile prezidențiale, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat încrezător că PNL va câștiga cursa pentru Cotroceni.

Adrian Veștea, pe B1 TV, despre alegerile prezidențiale

Întrebat dacă are emoții că PNL ar putea rata turul 2, liberalul a spus: „Consider că Partidul Național Liberal este cel mai mare partid de pe dreapta. Acest lucru este demonstrat din rezultatul de la alegerile locale și, evident, rezultatul bun pe care l-am obținut în tandem cu Partidul Social Democrat la nivelul Parlamentului European, opțiunii de vot”.

„Am toată convingerea că, având o astfel de resursă la nivelul Partidului Național Liberal, un număr de peste 1.100 de primari, 12 președinți de consilii județene, Partidul Național Liberal va reuși să aibă, cum de altfel a avut în ultimii 20 de ani, nu doar candidat în turul 2, ci chiar Președintele României”, a adăugat Adrian Veștea.

Ce a spus despre tensiunile din coaliție

Întrebat despre faptul că nu se mai fac ședințe de coaliție, Adrian Veștea a explicat: „Sunt situații care clar creează tensiuni. Eu vin după o campanie electorală în care am ținut morțiș să candidez doar sub sigla Partidului Național Liberal, deși se dorea foarte mult, în urma unor decizii din cadrul coaliției, să merg în parteneriat cu Partidul Social Democrat”.

„Știam că până la urmă cele două partide vor ajunge la o astfel de tensiune, fiindcă până la urmă sunt cele mai mari partide din România, sunt partidele care au o acoperire la nivelul fiecărei secții de votare, fiecărei comunități, fiecărui județ din România, și cred că acest lucru trebuie luat în seamă. Clar că este o perioadă grea, este o perioadă pe care sper să o trecem, în special din perspectiva reformelor pe care le avem de făcut”, a mai declarat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)