Adrian Țuțuianu: Venim după 20 de ani în care președinții au fost numai de dreapta, și Băsescu, și Iohannis. Cred că oamenii au înțeles că nu pot avea foarte mari așteptări de la asemenea președinți (VIDEO)

Publicat: 02 07. 2024, 22:01
Sursa foto: Facebook / Adrian Țuțuianu

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre alegerile prezidențiale.

Ţuţuianu a spus că oricând ar avea loc aceste alegeri, PSD-ul va avea candidat și va intra în turul 2. “Cred că de data aceasta sunt întrunite condițiile ca România să aibă un preșdinte de stânga”, a mai adăugat secretarul general adjunct.

„Alegerile, oricând au loc, PSD-ul va avea candidat, va intra în turul 2”

Adrian Ţuţuianu a fost întrebat dacă încurcă sau ajută în vreun fel dacă un tur al alegerilor prezidențiale ar fi comasate cu parlamentarele.

„Ne este indiferent, și văd o preocupare foarte specială, așa, a colegilor mei, legat de situația din Partidul Social Democrat.

(…) Din perspectiva PSD, alegerile, oricând au loc, PSD-ul va avea candidat, va intra în turul 2 și eu cred că de data aceasta sunt întrunite condițiile ca România să aibă un președinte de stânga. Venim după 20 de ani în care președinții au fost numai de dreapta, și domnul Băsescu, 10 ani, domnul Iohannis, 10 ani, cred că oamenii au înțeles că nu pot avea foarte mari așteptări de la asemenea președinți.

De aceea, le abordăm cu încredere că sunt comasate, că nu sunt comasate, că e la turul 1 comasarea, că e la turul 2. Partidul Social Democrat va ști să-și mobilizeze propriul electorat.

Noi nu avem o prevedere statutară că în mod obligatoriu președintele este candidat, dar cutuma și în Partidul Social Democrat, și în toate partidele democratice, este aceea că liderul își asumă candidatura”.