Adrian Țuțuianu, întrebat dacă se teme de moțiunea de cenzură: Eu cred că mai există înțelepciune în PNL / S-ar crea niște probleme României (VIDEO)

Publicat: 09 10. 2024, 16:32
Sursa foto: Facebook / Adrian Tutuianu

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Țuțuianu, a fost întrebat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, dacă se teme de moțiunea de cenzură anunțată de USR împotriva Guvernului Ciolacu.

Țuțuianu a spus că nu se teme de moțiunea de cenzură, deoarece consideră că există încă înțelepciune în Partidul Național Liberal (PNL). El subliniază că nu este oportun să se joace cu moțiuni de cenzură cu doar două luni înainte de alegeri, considerând un astfel de demers ca fiind inutil și mai degrabă o acțiune de propagandă.

„Nu te poți juca cu moțiuni de cenzură, când mai sunt două luni până la alegeri”

De asemenea, el menționează că o moțiune de cenzură ar putea crea probleme României, având în vedere că sunt aspecte importante de gestionat, cum ar fi depunerea planului de reașezare fiscală la Comisia Europeană.

“Eu cred că mai există înțelepciune în Partidul Național Liberal. Sunt două aspecte, pe de o parte, într-adevăr, nu te poți juca cu moțiuni de cenzură, când mai sunt două luni până la alegeri, ar fi inutil, un demers doar așa de propagandă și în al doilea rând, s-ar crea niște probleme României. Avem, de exemplu, de depus la Comisia Europeană peste câteva zile, Planul de Reașezare Fiscală pentru o perioadă de 7 ani.

Trebuie discutat lucru. Și a treia chestiune, care sunt convins că au sesizat-o și cei din PNL, doamna Lasconi a încercat pur și simplu să devină purtătorul de mesaj al dreptei în această chestiune și să se așeze în fața Partidului Național Liberal. Sigur, într-un limbaj care nu îi face cinste, din perspectiva de președinte de partid și de femeie.

(…) Responsabilitate înseamnă să ne ducem până la capăt mandatul, iar după data de 8 decembrie, mai sunt exact două luni de zile, poporul român va decide cum va arăta viitoarea coaliție. Deocamdată, pe calcul matematic, dacă ne uităm la sondajele de opinie, PNL cu Usr nu pot face un guvern, ăsta e lucru clar”.