Adrian Țuțuianu: „Este nevoie de o discuție cu Comisia Europeană dacă se modifică Legea pensiilor” (VIDEO)

Publicat: 16 09. 2024, 13:18
Actualizat: 16 09. 2024, 13:20
Sursa foto: Facebook / @Adrian Tutuianu

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Țuțuianu, a  declarat într-o intervenție pentru B1 TV că există din partea Guvernului deschidere pentru a clarifica situația pensiilor persoanelor cu dizabilități, existând cazuri cu pensii recalculate mai mici cu până la 80%. Pe de altă parte, Adrian Țuțuianu a precizat că orice modificare a Legii pensiilor trebuie discutată cu reprezentanții Comisiei Europene:

“De altfel prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a pronunțat în întâlnirea pe care a avut-o cu organizațiile persoanelor cu dizabilități.

În al doilea rând, este nevoie de o discuție cu Comisia Europeană dacă se modifică Legea pensiilor pentru că PNRR prevede că aceste reforme sunt ireversibile și ele nu pot fi corectate oricând și oricum de către Guvern.

În al treilea rând propunerea venită de la Ministerul Muncii de modificare a legii 448/2006 reprezintă un subiect de analiză cu aeste organizații. Ministerul Muncii a trimis aceste propuneri pentru discuții cu organizațiile persoanelor cu dizabilități. Eu cred că se va ajunge la o soluție care să vină să corecteze aspectele care creează dezavantaje unei categorii sociale care are argumente solide în ceea ce spune. Principiul pe care îl cunoașteți din legea pensiilor este că nicio pensie aflată în plată nu scade sub acel nivel. Este consacrat legal acest principiu”.