Adrian Țuțuianu: „Este nevoie de o discuție cu Comisia Europeană dacă se modifică Legea pensiilor” (VIDEO)

Adrian Țuțuianu: Este nevoie de o discuție cu Comisia Europeană dacă se modifică Legea pensiilor (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Adrian Tutuianu

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Țuțuianu, a  declarat într-o intervenție pentru B1 TV că există din partea Guvernului deschidere pentru a clarifica situația pensiilor persoanelor cu dizabilități, existând cazuri cu pensii recalculate mai mici cu până la 80%. Pe de altă parte, Adrian Țuțuianu a precizat că orice modificare a Legii pensiilor trebuie discutată cu reprezentanții Comisiei Europene:

“De altfel prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a pronunțat în întâlnirea pe care a avut-o cu organizațiile persoanelor cu dizabilități.

În al doilea rând, este nevoie de o discuție cu Comisia Europeană dacă se modifică Legea pensiilor pentru că PNRR prevede că aceste reforme sunt ireversibile și ele nu pot fi corectate oricând și oricum de către Guvern.

În al treilea rând propunerea venită de la Ministerul Muncii de modificare a legii 448/2006 reprezintă un subiect de analiză cu aeste organizații. Ministerul Muncii a trimis aceste propuneri pentru discuții cu organizațiile persoanelor cu dizabilități. Eu cred că se va ajunge la o soluție care să vină să corecteze aspectele care creează dezavantaje unei categorii sociale care are argumente solide în ceea ce spune. Principiul pe care îl cunoașteți din legea pensiilor este că nicio pensie aflată în plată nu scade sub acel nivel. Este consacrat legal acest principiu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)