Adrian Țuțuianu (PSD) a comentat în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, ultimele imagini apărute cu Călin Georgescu.
Țuțuianu a afirmat că Georgescu minte frecvent prin omisiune. El a subliniat că acesta a declarat că nu s-a întâlnit cu o anumită persoană, dar ulterior s-au descoperit imagini care demonstrează contrariul, sugerând că există contacte mai vechi între participanții la întâlniri.
“Este un puzzle destul de complicat, pe de o parte, cred că mulți oameni s-au lămurit că domnul Călin Georgescu amestecă lucrurile, minte de foarte multe ori prin omisiune. Mai întâi, vă aduc aminte, că a spus că nu s-a văzut cu domnul Potra, că nu-l cunoaște decât cum îl cunoaște toată lumea de la televizor, ca apoi lucrurile să ne arate, și aceste imagini ne arată că s-au întâlnit în dimineața în care domnia sa făcea chemarea către cetățeni să se prezinte la urnele de vot. Este clar că sunt niște contacte mai vechi între cei 3 participanți la aceste întâlniri”.
Adrian Țuțuianu a discutat și despre decizia de marți, în cazul lui Horațiu Potra, susținător al lui Georgescu, și anume, aceea de control judiciar.
“Pentru mine este surprinzătoare decizia de astăzi a Judecătoriei de la Ploiești, pentru că fie procurorii n-au putut să producă suficiente probe, care să consolideze instanței convingerea că acolo avem de-a face cu o persoană cu privire la care există indicii serioase, că a săvârșit anumite infracțiuni, fie judecătorul cauzei nu a avut în vedere cine este persoana în cauză, pentru că avea niște antecedente care îl făceau propozabil pentru o măsură de arestare preventivă.
Vă aduc aminte că a mai fost condamnat cu suspendare de o instanță de la Alba Iulia, parcă, 2 ani de zile, tot pentru încălcarea regimului juridic al armelor și munițiilor. Iar dacă instanța ținea cont de antecedentele personale, ar fi putut să ia măsura arestării preventive.
Este necesar ca instituțiile statului să aibă o conduită foarte clară pentru a convinge oamenii că nu este vorba de o înscenare. Știți și dumneavoastră, știu și eu că foarte mulți oameni încă cred că este vorba de o înscenare sau de o manipulare.
Zilele acestea, mi-am adus am adus aminte de o lucrare a lui Gustave le Bon, un sociolog francez, care vorbea de psihologia mulțimilor. Uneori, mulțimile, și acum ne confruntăm cu fenomenul ăsta, sunt iraționale, oamenii se lasă duși, ca să spunem așa, de manipulare.
Trebuie să existe credibilitate în toate acțiunile statului, iar astăzi avem un moment când lucrurile sunt puse la îndoială de însăși rezultatele acestei decizii.
Toate obligațiile care au fost impuse sunt obligații standard, după Codul de Procedură, cu excepția a două lucruri: i-a spus că nu are voie să meargă dincolo de Sibiu. Nu are voie să participe la întruniri publice și a adăugat elementul acesta cu brățară electronică, care este în curs de aplicare în toate cazurile în care se pune problema unor măsuri preventive”.