Adrian Țuțuianu: Marcel Ciolacu a reușit să readucă PSD-ul într-o situație de echilibru, să obțină rezultate mai bune decât se spera și apoi să-l aducă la guvernare. Ciolacu are susținerea întregului partid (VIDEO)

Adrian Țuțuianu: Marcel Ciolacu a reușit să readucă PSD-ul într-o situație de echilibru, să obțină rezultate mai bune decât se spera și apoi să-l aducă la guvernare. Ciolacu are susținerea întregului partid (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Adrian Țuțuianu

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale.

„Ciolacu a reușit să readucă partidul într-o situație de echilibru”

Țuțuianu a precizat că Ciolacu are susținerea PSD-ului și că este nevoie de o schimbare după 20 de ani de președinți de dreapta.

“Mai degrabă, Marcel Ciolacu a vrut să știe dacă o asemenea candidatură este susținută de baza partidului, pentru că, în politic, așa cu experiența de 25 de ani de politică, nu există garanție.

Știm cu toții treaba aceasta, nicăieri, nici aici, nici în altă parte, în politică ești foarte util când ai câștigat și apoi, poate, nu mai ești atât de util sau chiar ești deranjant.

Astăzi, domnul Ciolacu are susținerea întregului partid.

În primul rând, domnul Ciolacu a reușit, după episodul Dragnea din 2017,2019, să readucă partidul într-o situație de echilibru, apoi să obțină rezultate mai bune decât se spera și apoi să-l aducă la guvernare, ceea ce este un lucru important.

Partidul Social Democrat este la guvernare de 3 ani de zile și lucrul ăsta a întărit structurile partidului”, a precizat Țuțuianu.

„Nu e nimic veșnic în politică. România are șansa unui președinte de stânga de data aceasta”

“În al doilea rând, are o capacitate care pe mine m-a surprins, îl cunosc de multă vreme, anume, de a ști să țină echilibrele și în interiorul partidului.

Într-un partid mare, cum e PSD, există totdeauna grupuri, grupulețe, interese, oameni care cred că sunt mai buni, mai importanți, mai potriviți pentru anumite poziții.

Ciolacu a știut să țină aceste grupuri într-o situație de echilibru. Și un al treilea lucru. Dacă vă uitați la ce se întâmplă zilele astea, avem Congres pe data de 24. Nu există o a doua moțiune, din ce știu eu, și nu cred că se va întâmpla mâine să apară încă o moțiune în partid.  

Ceea ce arată că partidul e foarte determinat în a-și susține candidatul, a nu crea acum discuții interne, dificultăți, ci a merge în ideea de a câștiga aceste alegeri. Eu cred că conjunctura este alta, contracandidații sunt alții și mai cred că după 20 de ani de președinți de dreapta, este nevoie de o schimbare. Nu e nimic veșnic în politică, nici aici, nici în altă parte. Schimbările se produc și România are șansa unui președinte de stânga de data aceasta”, a mai adăugat secretarul general adjunct al Guvernului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)