Adrian Năstase: Am fost de părere că Băsescu nu trebuia hărțuit cu acțiuni penale în timpul mandatelor. De ce același tip de raționament nu putea fi aplicat și în cazul premierului Ponta?

Adrian Năstase: Am fost de părere că Băsescu nu trebuia hărțuit cu acțiuni penale în timpul mandatelor. De ce același tip de raționament nu putea fi aplicat și în cazul premierului Ponta?
Foto: activenews.ro

Fostul premier, Adrian Năstase, comentează pe blogul său situația lui Victor Ponta, făcând o comparație cu fostul președinte, Traian Băsescu. El este de părere că acuzațiile penale împotriva premierului ar fi putut fi suspendate în timpul mandatului său și reluate după terminarea acestuia.

“Pe de altă parte, spre deosebire de alți colegi, eu am fost de părere că președintele României (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărțuit cu acțiuni penale în timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă soluția procurorilor și a Curții Constituționale de a suspenda acțiunile penale împotriva președintelui în funcție, pe perioada mandatului său și de a fi repuse în termen după încheierea mandatelor sale. De ce același tip de raționament nu – politic nu juridic – nu putea fi aplicat și în cazul premierului Ponta. Reiau întrebarea – Cui folosește acestr scandal ce creează instabilitate politică în România”, scrie Adrian Năsase.

El mai adaugă faptul că România nu este capabilă de coabitare, acesc scandal având scop demisia premierului și numirea unuia din rândul PNL.

„Pe fond am aceeași părere cu cei mai mulți dintre voi în ceea ce porivește declanșarea acțiunii penale împotriva premierului Ponta (..) Este destul de clar obiectivul urmărit. Ajung însă la o concluzie tristă. Nu suntem capabili de coabitare politică. Și în alte țări există segmentări politice, „tabere opuse, dar ele pot conviețui pașnic în așteptarea următorului moment electoral. la noi acest lucru este imposibil”, adaugă acesta.

„Se pare că presiunea din zona combinată PDL-PNL este foarte mare și că reprezentanții lor nu mai au răbdare până anul viitor la alegeri. Așa că, de data aceasta, formula aleasă a fost ceea ce unii au numit o tentativă de lovitură de stat pentru a declanșa o criză politică ca ar avea drept consecință demisia premierului și drept rezultat desemnarea unui nou guvern, sub șantajul alegerilor anticipate, cu un premier PNL
„, mai scrie fostul premier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`