Adrian Năstase a plătit prejudiciul de 750.000 euro, stabilit de instanţă în dosarul "Trofeul Calităţii"

Publicat: 19 02. 2013, 10:52

Fostul premier Adrian Năstase a plătit prejudiciul în valoare de 750.000 euro, stabilit de instanţă în dosarul „Trofeul Calităţii”. Suma a ajuns în conturile Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), anunţă Realitatea TV.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, declara, pe 13 februarie, că fostul premier vrea să dea banii Inspectoratului de Stat în Construcţii, în cadrul executării silite, dar ISC nu a dat contul în care să fie viraţi aceşti bani.

Ulterior, ISC a transmis avocaţilor fostului premier Adrian Năstase numărul de cont la care aceştia să vireze prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii.
Pe 1 februarie, Judecătoria Sectorului 1 a decis executarea silită a lui Adrian Năstase în dosarul în care Inspectoratul de Stat în Construcţii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru şi de ceilalţi inculpaţi din dosarul „Trofeul calităţii”.

Pe 8 februarie, Adrian Năstase a notificat ISC că doreşte să plătească 760.000 euro din prejudiciul total de 1,5 milioane euro stabilit în dosarul Trofeul Calităţii în care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare. Avocaţii lui Năstase au declarat, marţi, 12 februarie, că ISC a refuzat oferta şi că instituţia a decis să continuie executarea silită.