Adrian Cozma: Marcel Ciolacu a aflat înainte cu 24 de ore că există posibilitatea de calamități la Galați. Prim-ministrul primește primul informările, și nu de la televizor sau de la meteo (VIDEO)

Adrian Cozma: Marcel Ciolacu a aflat înainte cu 24 de ore că există posibilitatea de calamități la Galați. Prim-ministrul primește primul informările, și nu de la televizor sau de la meteo (VIDEO)

Deputatul Adrian Cozma, vicepreședinte PNL, a vorbit despre inundațiile din țără, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu că „a aflat înainte cu 24 de ore, pentru că a fost informat, că există posibilitatea de producere a unor calamități naturale la Galați”, dar „a spus după alte 24 de ore, public, că nu a fost informat de Ministerul Mediului, sugerând că vina e a ministrului liberal”.

Adrian Cozma (PNL), pe B1 TV: Marcel Ciolacu a aflat înainte cu 24 de ore că există posibilitatea de calamități

Întrebat dacă îl acuză pe premier că știa că se vor produce inundații și nu a făcut nimic, vicepreședintele PNL a spus: „Eu ieri am aflat că premierul României, Marcel Ciolacu, a aflat înainte cu 24 de ore, pentru că a fost informat, că există posibilitatea de producere a unor calamități naturale la Galați – și ceea ce nu înțeleg este de ce a spus după alte 24 de ore, public, că nu a fost informat de Ministerul Mediului, sugerând că vina e a ministrului liberal”.

„Pe primul ministru îl informează instituțiile statului care se ocupă de siguranța națională și ordine publică, adică ce spun este că a primit o hârtie în care era informat de ce urma să se întâmple. Întrebarea mea este – și pe care trebuie să i-o puneți dumneavoastră, jurnaliștii și toți românii, pe unde îl prindeți – de ce a mințit public? Adică să poată merge acolo să își facă campanie electorală?”, mai susține Adrian Cozma.

„Primul ministru este beneficiar de informații. Eu nu intru în alte amănunte, dar, și atunci când se declanșează Codul roșu pentru un anumit dezastru sau un accident, sau așa, primul ministru este informat de către instituțiile statului”, a continuat el.

Adrian Cozma: Prim-ministrul primește primul informările, și nu de la televizor sau de la meteo

„Instituțiile statului din domeniul siguranței naționale cu siguranță au făcut o informare în acest sens, că există un risc, posibil știa de riscul spargerii unor baraje, de exemplu (…). Primul ministru este informat de aceste instituții ale statului (…). Primul ministru este beneficar de gradul I de informații, adică primește primul informările, și nu le primește de la televizor sau de la meteo”, a mai spus deputatul PNL Adrian Cozma.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`