Adrian Cozma: Dacă Guvernul, prin puterea premierului, făcea reducerile de cheltuieli din sistemul bugetar, astăzi nu trebuia să fie o asemenea presiune pe ministrul Finanțelor de a scoate bani din piatră seacă (VIDEO)

Adrian Cozma: Dacă Guvernul, prin puterea premierului, făcea reducerile de cheltuieli din sistemul bugetar, astăzi nu trebuia să fie o asemenea presiune pe ministrul Finanțelor de a scoate bani din piatră seacă (VIDEO)
Adrian Cozma (PNL)

Deputatul Adrian Cozma, vicepreședinte PNL, a vorbit despre măsurile Guvernului, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a reclamat că de la Palatul Victoria nu se aude „nimic despre reforma statului, nimic despre tăierea cheltuielilor bugetare, nimic despre acea revoluție în sistemul bugetar și reducerea cheltuielilor despre care ne vorbea domnul Marcel Ciolacu la momentul în care a fost instalat ca premier”.

Adrian Cozma (PNL), pe B1 TV: Am pierdut 600 de milioane de euro din PNRR pentru că Marcel Ciolacu nu și-a îndeplinit obligațiile

„Nimic despre reforma statului, nimic despre tăierea cheltuielilor bugetare, nimic despre acea revoluție în sistemul bugetar și reducerea cheltuielilor despre care ne vorbea domnul Marcel Ciolacu la momentul în care a fost instalat ca premier. Acele lucruri cred că sunt esențiale. Pentru că dacă Guvernul, prin vocea și puterea premierului, făcea acele reduceri de cheltuieli din sistemul bugetar, astăzi nu trebuia pe ministrul Finanțelor să fie o asemenea presiune de a colecta bani, de a scoate bani și din piatră seacă, cum se zice în popor, deci aici suntem în momentul de față. Reforma lipsește!”, a declarat Adrian Cozma.

„Noi am pierdut din PNRR 600 de milioane de euro, din tranșa a doua, pentru că domnul Ciolacu nu și-a îndeplinit obligațiile față de Comisia Europeană. Riscăm să pierdem tranșa a treia – și o bună parte deja domnul Ciolacu ne-a anunțat că am pierdut din tranșa a treia vreo 700-800 de milioane de euro”, a adăugat liberalul.

Ce a spus despre proiectul metroului din Cluj

„La Cluj deja sunt probleme pentru că acea finanțare care trebuia sa vină pentru metrou, de 300 de milioane de euro, datorită domnului Ciolacu, care n-a luat aceste măsuri, le pierdem. Trebuie să înțeleagă toți clujenii și trebuie să înțeleagă toți ardelenii că în momentul în care vor trebui să aleagă PSD și programul domnului Ciolacu, evident, trebuie să se gândească că programul de guvernare a domnului Ciolacu și programul de țară cu care vine ca Președinte este acesta, de un an-jumate, în care se leagă succesiv aceste crize”, a mai spus Adrian Cozma.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`