Adrian Câciu (PSD): Nu vor creşte taxele. Banii din PNRR se vor încasa. O să avem una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa (VIDEO)

Publicat: 11 04. 2023, 19:14
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Câciu (PSD), ministrul de Finanțe, a dat asigurări, marți, că nu vor crește taxele, iar banii din PNRR vor fi încasați și toate contractele aferente vor fi finalizate.

Declarațiile au fost făcute în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului. Câciu a ajuns acolo la cererea USR, care a dorit ca ministrul să dea explicații despre „dezastrul încasărilor la buget din primele trei luni ale anului şi măsurile pe care le va lua pentru a repara un buget pe 2023 total nerealist”.

În replică, Adrian Câciu a acuzat că atunci când USR a fost la guvernare „creşterea la pensii și la salarii a fost zero”.

Câciu (PSD) promite că nu vor crește taxele

„Am un mesaj clar pentru antreprenori: ajustarea se face pe cheltuieli, nu vor creşte taxele. Toate contractele din PNRR vor fi finalizate, iar banii din PNRR se vor încasa. Reformele se vor face.

Că există rezistenţa sistemului? V-aţi lovit şi dvs de această rezistenţă, dar reformele se vor face şi banii din PNRR se vor încasa”, a declarat ministrul de Finanțe.

Câciu spune că România va avea una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa

Ministrul PSD al Finanțelor a mai afirmat că economia încetinește, dar e în dinamică și va ajunge să înregistreze una dintre cele mai mari creșteri din Europa.

„Da, economia încetineşte, dar numărul de companii nou înfiinţate e în creştere. (…) Economia e în dinamică, nu toate business-urile sunt de succes, dar ce avem ca programe încurajează micile afaceri, avem ajutoare de stat care ajung în economie, au și asta s-a văzut, de altfel, în rezultatul acestei ţări pe anul trecut. (…)

Anul acesta, chiar dacă este o încetinire a creşterii economice, ar trebui să vă uitaţi că (…) o să avem una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa. De ce? Europa a sărăcit şi cred că ar trebui să dezbatem, să vedem ce facem să ne ferim de pericolul unei eventuale încetiniri”, a mai declarat Adrian Câciu.