Adrian Câciu (PSD): Dacă mi se impută că nu am predat România evazioniştilor, sunt de acord să-mi asum acest păcat! / Gaura din buget nu e în niciun caz de 20 de miliarde (VIDEO)

Adrian Câciu (PSD): Dacă mi se impută că nu am predat România evazioniştilor, sunt de acord să-mi asum acest păcat! / Gaura din buget nu e în niciun caz de 20 de miliarde (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a declarat, marți, că gaura din buget nu e de 20 de miliarde, ci în jur de 4,7 miliarde de lei. Social-democratul a mai afirmat că dacă i se impută că nu a predat România evazioniştilor, atunci e de acord să-şi asume acest păcat.

Adrian Câciu, despre deficitul bugetar

Declarațiile au fost făcute în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului. Câciu a ajuns acolo la cererea USR, care a dorit ca ministrul să dea explicații despre „dezastrul încasărilor la buget din primele trei luni ale anului şi măsurile pe care le va lua pentru a repara un buget pe 2023 total nerealist”.

„Nu mă aşteptam la o judecată din partea unui fost ministru care a dus România, împreună cu guvernul din care a făcut parte, la un deficit mai mare decât cel pe care l-am obţinut eu anul trecut”, a spus Câciu, răspunzând la criticile deputatului USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

Adrian Câciu a acuzat apoi că „România a fost băgată cu bună intenţie într-o procedură de deficit de o guvernare de dreapta”.

„Vorbiţi de minciună… Retorica asta e pur şi simplu politicianistă, pentru că bugetul s-a votat de către acest Parlament!”, a mai spus ministrul de Finanțe.

„A nu prinde veniturile din evaziunea fiscală (…) e echivalentul predării României pe mâna evazioniştilor… Dacă asta este ce mi se impută mie sau Guvernului, că nu am predat România evazioniştilor, sunt de acord să îmi asum acest păcat!”, a continuat Adrian Câciu.

Ce a spus Câciu despre gaura din bugetul de stat

„Gaura la bugetul de stat nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei. Încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde faţă de programat.

Dacă România are arierare recuperabile de încasat de 25 de miliarde şi o evaziune fiscală estimată la 12%, nu credeţi că trebuie să întărim colectarea? Eu zic ca da şi trebuie să luptăm pentru asta. Dar până se întâmplă e bine ca şi statul să ia măsuri de consolidare bugetară pe partea cheltuielilor şi să dea Dumnezeu ca la rectificare veniturile să fie pe măsura estimatului şi atunci poate găsim un pachet de măsuri pentru populaţie”, a mai declarat Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis