Adrian Câciu, despre suspendarea parțială a plăților din PNRR: Trebuie făcute aceste reforme. Am transmis și celor care ar trebui să le implementeze, secretarul general al Guvernului și miniștrii Energiei și Finanțelor (VIDEO)

Adrian Câciu, despre suspendarea parțială a plăților din PNRR: Trebuie făcute aceste reforme. Am transmis și celor care ar trebui să le implementeze, secretarul general al Guvernului și miniștrii Energiei și Finanțelor (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a comentat decizia Comisiei Europene de a suspenda parțial plățile din PNRR, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, și a declarat că „trebuie să înțelegem că trebuie făcute aceste reforme”.

Adrian Câciu, pe B1 TV, despre suspendarea parțială a plăților din PNRR

„Am anunțat cred că chiar la dumneavoastră acum o lună că vom avea o plată parțială pentru aceste jaloane care deja sunt în discuții aproape de un an de zile. Din păcate, nu s-au rezolvat – și mă refer aici la jaloanele privind numirile de la companiile din Energie, numiri făcute în anul 2022, unde trebuie reluată procedura și asta ne spune și Comisia, la numirile de la AMEPIP, ați văzut, acolo deja și-au dat demisiile cei care au fost numiți și s-a reluat procedura, și sperăm să o închidem undeva în decembrie-ianuarie, și într-adevăr două companii de la Ministerul Transporturilor”, a declarat Adrian Câciu.

„Pe de altă parte, metroul de la Cluj, știți că și acesta a făcut obiectul dezbaterii. Le-am prezentat, practic, nu e o surpriză, dar trebuie să înțelegem că trebuie făcute aceste reforme. Asta este chestiunea pe care aș vrea să o transmit și am transmis și colegilor mei, cei care ar trebui să implementeze aceste reforme, ministrul Energiei, secretarul general al Guvernului și ministrul de Finanțe, unde avem reforma privind microîntreprinderile. Trebuie aceste lucruri tranșate în interesul României, de acord, dar și în concordanță cu regulile europene și, de ce nu, cele ale OCDE, că vrem să intrăm acolo”, a continuat ministrul fondurilor europene.

„O să avem șase luni la dispoziție după comunicarea Comisiei, comunicarea oficială cu explicații și cu detalii care vor fi în prerogativa fiecărui coordonator de reforme care are încă de îndeplinit reforme, și în aceste șase luni trebuie să le îndeplinim”, a adăugat el.

Ce a spus despre sumă

Întrebat dacă ar fi într-adevăr vorba despre o sumă de 1,1 miliarde de euro, oficialul a răspuns: „Nu am această sumă și nici nu confirm o astfel de sumă pe surse obținută. Pot să spun că cererea de plată numărul 3 a avut o valoare de 2,7 miliarde de euro în sumă brută, din care 649 de milioane de euro deja au intrat în România”.

„Vedem, va fi această plată parțială, decizia Comisiei se emite în termen de o lună de la data de astăzi, de când a fost comunicată decizia de plată parțială, dar decizia oficială o primim într-o lună. Acolo vom avea cuantumul pe care îl încasăm în acest an și concomitent vom avea și o decizie de suspendare care va cuprinde și aceea un cuantum care este suspendat până la rezolvarea acestor jaloane”, a mai declarat ministrul Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:04 - Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit. De ce au ales cei doi să facă nunta în secret
22:01 - Nicolae Ciucă: Îi cer domnului Ciolacu să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR
21:55 - Elena Lasconi: PSD și PNL sunt incapabile să gestioneze PNRR. Reformele pe care USR le-a adus și pentru care am luptat în cadrul PNRR sunt acum uitate, înlocuite de o corupție care ne face să pierdem banii europeni
21:54 - Thomas Tuchel va fi selecționerul Angliei. Ce spunea căpitanul naționalei despre el înainte de a fi numit
21:38 - Diana Buzoianu: Autorizațiile de construire din București trebuie să fie date de Primăria Generală. USR a finalizat prima tranșă de proiecte cu cerințele lui Nicușor Dan de la candidații pentru prezidențiale (VIDEO)
21:36 - Robert Cazanciuc (PSD), despre disputa privind planșeul Unirii: Nicușor Dan și-a căutat cu orice preț un motiv politic, să iasă puțin în față înainte de ideea acestui referendum. Noi avem dispute juridice, politice, în timp ce planșeul stă să cadă (VIDEO)
21:29 - Român arestat în Italia, după ce a aruncat la gunoi un ghiozdan plin cu bani. Ce sumă au recuperat polițiștii
21:01 - Despărțire urmată de crimă. Victima a fost o personalitate din lumea sportului
20:55 - România U21, calificată la Euro pentru a patra oară la rând. Victorie superbă cu favorita grupei / Daniel Pancu a primit roșu după o ieșire nervoasă
20:55 - Meteorologii, îngrijorați de iarna în stil “La Nina”. Când își va face apariția și cât timp va ține