Adina Săniuță: CCR nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al clanului PSD și chiar și PNL (VIDEO)

Publicat: 07 10. 2024, 12:23
Actualizat: 07 10. 2024, 12:24
Sursa foto: Facebook / Adina Săniuță

Curtea Constituțională nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară, a declarat senatoarea USR Adina Săniuță, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, în contextul deciziei CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Adina Săniuță (USR), pe B1 TV, după decizia CCR: Asistăm la o denigrare a democrației

„Curtea Constituțională nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară, și oricum tot anul am asistat la astfel de greșeli pe care fie PSD, fie PNL, fie coaliția de guvernare le-au făcut și după aceea au ieșit în față și au spus că ei nu au făcut, pe principiul acela, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Asta vedem acum”, a declarat Adina Săniuță.

„Deci nu este o greșeală aici, este un caz concertat astfel încât să asistăm la o denigrare a democrației – și vă dau un exemplu, în Iran există un consiliu de înțelepți, se numește «Consiliul Gardienilor», care decide cine poate candida, și cam așa se pare și acum că au făcut astfel încât doamna Șoșoacă să nu aibă acest drept de a candida”, a adăugat senatoarea USR.

Adina Săniuță: Este clar un joc al clanului PSD și PNL

„Cu siguranță, noi nu suntem fanii doamnei Șoșoacă, avem valori total diferite, noi suntem pro-americani, și nu pro-Putin, am avut ocazia să și lucrez cu ea în Parlament și știu cât de mult scandal făcea pe orice subiect, însă asta nu înseamnă că nu îi putem da dreptul la a candida. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al unui clan, al clanului PSD și chiar și PNL (…). Practic, vedem un joc al unui clan politic, care vrea să pună mâna pe putere, care vrea să rămână în continuare la cârma țării și să o distrugă, așa cum au făcut sistematic de 35 de ani”, a continuat senatoarea USR.