Social-democrații vorbesc tot mai des și înverșunat despre existența unui stat paralel, ai cărui exponenți ar încerca să lase PSD fără puterea câștigată în mod democratic. Săptămâna trecută, liderii PSD au adoptat o rezoluție în care au acuzat că acțiunile statului paralel, disimulate în lupta anticorupție, au ca scop decapitarea conducerii democratic alese.
Rezoluția prin care PSD a declarat război așa-zisului stat paralel a fost votată la câteva săptămâni după ce Liviu Dragnea, președintele partidului, a încercat să explice jurnaliștilor de ce parlamentarii PSD au votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb. Plumb era vizată în același dosar cu Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.
De precizat este și faptul că procurorii DNA nu au cerut reținerea sau arestarea preventivă a Rovanei Plumb, ci simpla începere a urmăririi penale.
DNAa trimis în acest an către Parlament trei cereri de încuviințare a urmăririi penale pentru miniștri și foști miniștri care sunt șiparlamentari. Toate au fost respinse.
PSD folosește imunitatea parlamentarilor ca scut în fața procurorilor. Ce declara Dragnea în 2015 și 2016
#DIRECT_ONE_hief4k#
Sursă Video: dezvăluiri.ro
Întrebat de ce, totuși, atâta înverșunare pentru o simplă urmărire penală, Liviu Dragnea a răspuns: ”pentru că este vorba despre doi membri ai guvernului (Plumb și Shhaideh, atunci miniștri – n.r.) foarte importanți”.
Când o jurnalistă i-a spus că este vorba despre o simplă cercetare pe care vor să o facă procurorii, Dragnea a întrebat: ”Păi cine nu-i lasă?”.
Jurnalista i-a răspuns că dacă parlamentarii vor respinge cererea, ceea ce ulterior chiar s-a întâmplat, procurorii nu vor mai putea face cercetarea. Dragnea i-a replicat rapid: ”Dar o au pe doamna Sevil Shhaideh. N-a putut să fie crucificată când a fost propusă ca premier, poate le iese acuma, cine știe? Poate ajunge la Bashar Al-Assad, poate Basar Al-Assad are interese în balta aia (lacul Belina – nr.)”.
Cu totul alt discurs avea Liviu Dragnea în 2015, și chiar și în 2016, despre imunitatea parlamentară. Șeful PSD a susținut în repetate rânduri că nu este de acord cu aceasta și că și-a sfătuit colegii de partid să voteze de fiecare dată pentru încuviințarea cererilor înaintate de procurori, indiferent care este persoana vizată.