Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu (USR). Fostul ministru de la Sănătate ar fi refuzat medicamentele anti-COVID, donate de către Gigi Becali: „Nu au bărbăție!”

Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu (USR). Fostul ministru de la Sănătate ar fi refuzat medicamentele anti-COVID, donate de către Gigi Becali: „Nu au bărbăție!
Sursa foto: Facebook @ Dan Voiculescu

De-a lungul crizei COVID, medicamentele antivirale nu au fost primite cu mare deschidere de către Guvernul României. Gigi Becali a înaintat liderilor din administrație donații, pentru tratarea bolnavilor, dar a fost refuzat. Printre cei care s-au opus tratării bolnavilor s-ar fi numărat Vlad Voiculescu, fostul ministru de la Sănătate fără experiență în domeniu.

Omul de afaceri a făcut dezvăluirile în weekend, într-un interviu pentru RTV.

„Eu l-am sunat pe Voiculescu, l-am sunat că îl cunoșteam, acum un an. I-am zis că îi dau cadou Ivermectină și Arbidol și nu mai e pandemia în România. El nu recunoaște, m-a refuzat. Oamenii pe stradă spun că nu vor vaccin, dar vor medicamente în farmacie.

Treaba nu e financiară. Ei nu au curaj, nici dorință, nici bărbăție. Am ajuns gunoiul Europei, să ne dea Olanda concetratoare. Orice medicament îl vedeți voi pe piață eu îl fac cu 10% din preț și îl dau la oameni.

Virusul e un fleac, la șase-opt zile, ești tu un fleac pentru virus. Îi cer lui Cîțu să facă alianță cu PSD și să termine cu scandalurile, să scape România din pandemie. Trebuie alianță cu PSD ca să nu mai aibă ce să discute cu cei din USR”, a declarat Gigi Becali, la România TV.

Gigi Becali: „Medicamentul pentru tratarea COVID, prea ieftin”

Medicamentele anti-COVID, precum Ivermectina, antiviral al cărui inventator a primit Premiul Nobel, respecitv Arbidolul, tratament rusesc, nu sunt luate în seamă de decidenții politici pentru că „sunt prea ieftine”, atenționează Gigi Becali.

„Știu că Arbidolul se vinde cu 100 de euro pe internet. Mai știu că unii dau 50 de euro. Eu le dau gratis. Eu cumpăr cu 7 euro din Ucraina. Sau produc la mine, la farmacie. La mine în clinică, medicii pot produce orice tratament. Arbidolul îl pot fabrica eu, 100 de mii de pastile pe zi, cu trei euro pe zi. Oamenii dau 100 de euro.

Avem fabrică de Arbidol la Otopeni, care face pentru Rusia. Mie nu îmi aprobă un camion la vamă în Rusia să vină în țară. Nu se fabrică pentru că e prea ieftin”, a mai transmis patronul FCSB, pentru sursa citată.

Gigi Becali a anunțat în repetate rânduri că niciun oficial de la guvern nu a dorit să sprijine eforturile sale, în vederea oferirii tratamentelor necesare pentru bolnavi. De asemenea, patronul FCSB-ului a precizat că nu se va vaccina anti-COVID-19, la sfatul medicilor de la clinica pe care o deține.

Medicii din România cer cu insistență aprovizionarea cu medicamente anti-COVID-19

La aproape doi ani de zile de la declanșarea crizei COVID, tratamentele deja existente, eficiente împotriva SARS-COV-2, încă nu sunt folosite pe scară largă, în România.

Carmen Dorobăț, medic al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a confirmat necesitatea medicamentelor antivirale în spitale și farmacii, în emisiunea „Se întâmplă acum”, moderată de către Tudor Barbu.

„Favipiravir este, într-adevăr, un medicament care ne-ar trebui. Ar fi benefic să existe și în farmacii și să se poată da la prescripția medicului de familie, pentru că în acest fel, mulți pacienți s-ar trata acasă și nu ar ajunge în zonele de UPU, de la marile spitale, așa cum am văzut că se întâmplă. Ar ajuta și în spitale (…) Este destinat formelor medii, care se pot agrava”, a declarat Dorobăț, pentru B1 TV.

Sprijinul oferit de Terapia Cluj ar trebui privit cu deschidere de către Guvern, crede Carmen Dorobăț. Terapia Cluj a anunțat deja că vrea să ofere 60.000 de cutii de Favipiravir. Autoritatea Națională a Medicamentului, însă, nu a oferit niciun răspuns, la șase luni de la solicitare.

„Categoric, da (n.r. – ar fi util Favipiravirul), dar este un defect undeva, în ceea ce privește aprovizionarea. Cei de la Terapia Cluj ar fi în măsură să ne ajute cu aprovizionarea cu cantități mai mari din acest medicament, dar nu știu ce s-a întâmplat pe parcursul ultimelor două luni încât au apărut disfuncționalități în aprovizionarea spitalelor”, a mai punctat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:02 - SUA se confruntă cu cel mai mare atac cibernetic din istorie. Pe cine consideră americanii vinovați
11:47 - Sondaj de opinie, în ajunul alegerilor prezidențiale: Luptă strânsă între Elena Lasconi și George Simion pentru intrarea în turul doi. Cei doi sunt cotați la 19%
11:34 - Cât a costat încoronarea regelui Charles al III-lea? Publicarea cifrelor a dus la critici privind sumele mult prea mari cheltuite
11:29 - Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca / Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt
11:17 - Zi decisivă pentru aderarea la Spațiul Schengen: Austria dă semne că va debloca aderarea deplină a Bulgariei şi României
10:50 - Aeronavele F-16 vor executa zboruri la înălţimi mici pe întreg teritoriul țării. Anunțul Forțelor Aeriene Române
10:26 - Reacția NATO după ce Rusia a lansat în Ucraina o rachetă balistică: „Nu va schimba determinarea aliaţilor NATO de a sprijini Ucraina”
10:25 - Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan: „Nu o să se desființeze oficii poștale și nu o să fie dați oameni afară” / „Până în momentul de față nu sunt încântat de modul în care s-a reușit implementarea programului de investiții de la Poșta Română” (VIDEO)
09:56 - Prime cât trei salarii pentru angajații ANAF care aduc mai mulți bani la stat
09:48 - Autostrada A1 a fost închisă din cauza vântului puternic și a viscolului. Mai multe indicatoare rutiere au fost distruse