A treia rundă de negocieri pentru susținerea cabinetului Orban: Delegația PNL se întâlnește cu reprezentanții USR şi cu cei ai societăţii civile

Publicat: 18 10. 2019, 09:24
Foto: facebook.com/ludovic.orban.79

Vineri, are loc cea de a treia rundă de negocieri pentru cabinetul Orban. Premierul desemnat va avea discuţii cu membrii USR şi cu cei ai societăţii civile. De asemenea, va căuta voturile celor 13 aleşi neafiliaţi, cu care va negocia personal. Ludovic Orban încearcă să obțină sprijinul pentru guvernul de tranziție pe care îl va conduce.

După discuţiile de joi cu liderii Pro România, UDMR și ALDE, premierul desemnat a declarat, că opțiunea PNL este pentru formarea unui guvern monocolor.

Orban s-a declarat încrezător că va obține sprijinul parlamentarilor de la cele trei partide la votul de învestire a guvernului.

Pe de altă parte, Victor Ponta a dat semne că nu renunţă la o alianţă cu PSD-ul, în favoarea unui parteneriat cu liberalii. (Detalii AICI)

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu negociază la sânge voturile pe care le are. (Detalii AICI)

Iar Kelemen Hunor are şi el condiţii, însă a afirmat deocamdată că ar fi câteva şanse să voteze pentru guvernul Orban. (Detalii AICI)