A murit Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL (VIDEO)

Publicat: 15 09. 2017, 15:01

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a murit, vineri, la vârsta de 100 de ani.

Născut în 1917, acesta s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie, preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus s-a născut pe 18 martie 1917, într-o familie de vechi liberali. Tatăl său, Ion Ionescu Quintus, a deţinut nu mai puţin de nouă mandate de parlamentar din partea PNL, iar fiul i-a urmat atât în cariera de jurist, cât şi în afinitatea politică pentru liberalism.

În 2002, președintele României, Ion Iliescu, i-a conferit lui Mircea Ionescu-Quintus Ordinul național „Steaua României” în rang de cavaler.

Mircea Ionescu Quintus a primit în aprilie 2009 gradul de general de brigadă în retragere din partea președintelui Traian Băsescu.

La 17 martie 2017 a fost decorat cu Ordinul național „Steaua României”, în grad de ofițer, de către președintele Klaus Iohannis.

Discursul lui Quintus, la Cotroceni: Un critic a spus că un roman, dacă nu are 100 de pagini, este o nuvelă. Viața mea e un roman

#DIRECT_ONE_mgy265#

Theodor Stolojan, Stelian Tănase și Casa Regală, prin vocea șefei de protocol Simina Mezincescu, regretă trecerea în neființă a marelui politician român și transmit condoleanțe familiei.

Theodor Stolojan, Stelian Tănase și Casa Regală transmit condoleanțe familiei Quintus

#DIRECT_ONE_hm1fe8#