20% din populație încă are toaleta în curte. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea: Se fac pași importanți. Va conta și interesul cetățenilor de a se racorda. Foarte multe persoane vor fi reticente din cauza facturilor (VIDEO)

20% din populație încă are toaleta în curte. Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea: Se fac pași importanți. Va conta și interesul cetățenilor de a se racorda. Foarte multe persoane vor fi reticente din cauza facturilor (VIDEO)
Sursa foto: Facebook - Adrian Veștea

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a vorbit despre ponderea gospodăriilor cu toaletă în curte, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și s-a arătat de părere că se fac pași importanți pentru îmbunătățirea situației, dar că „vor exista foarte multe persoane reticene” în a se racorda „fiindcă ulterior vor avea o serie de facturi care vor trebui plătite”.

Ministrul Dezvoltării, pe B1 TV, despre gospodăriile cu toaleta în curte

Întrebat despre statisticile care arată că peste 20% din populație încă are toaleta în curte, Adrian Veștea a spus: „Cred că se fac pași importanți dacă stăm să ne raportăm atât la bugetul de investiții pe care l-a avut România anul trecut, vorbim (…) de 103 miliarde, și, mai mult decât atât, ar trebui să vedem că, de fapt, sunt sume istorice, vorbim de aproape 65 de miliarde care sunt astăzi la dispoziția autorităților locale prin Programul Național Anghel Saligny, care pot duce la îmbunătățirea fiecărei comunități în parte”.

„Mai mult decât atât, cred că va conta eficiența acestor investiții, care sunt făcute în fiecare zonă rurală, și interesul pe care îl au cetățenii de a se racorda, fiindcă toate aceste utilități vor veni cu siguranță și cu costuri suplimentare și vor exista foarte multe persoane reticente, chiar dacă vor avea o parte din utilități la poartă să le poată introduce, fiindcă ulterior vor avea o serie de facturi care vor trebui plătite”, a adăugat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)