Vinetele pot fi toxice dacă nu sunt respectate anumite condiţii de păstrare şi preparare. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le ştie toate gospodinele

Vinetele pot fi toxice dacă nu sunt respectate anumite condiţii de păstrare şi preparare. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le ştie toate gospodinele
FOTO: Pixabay.com

Vinetele sunt una dintre cele mai uşor de gătit legume, iar pe lânga asta şi sunt şi foarte gustoase. Mai mult decât atât, ele pot o alegere delicioasă pentru reţetele de post.

Totuşi, în ciuda popularităţii, există câteva semne care îţi arată, potrivit Kanald.ro, că vinetele din bucătăria ta pot fi toxice.

Vinetele au un conţinut mare de solanină, o substanţă ce poate avea efecte negative asupra organismului, dacă este consumată în exces. Aceeaşi substanţă se regăseşte şi în cartofi.

Pentru a evita consumul, în cantităţi mari de solanină, este mai bine să alegeţi şi să gătiţi vinetele mature, bine coapte, care să nu aibă nuanţa de verde pe coajă.

Gospodinele nu trebuie să prjească vinetele. Prin prăjire, vinetele emană substanţe toxice, ce devin cancerigene în timp.

Pentru a îndepărta, aproape complet, salomina, este indicat să fierbeţi vinetele, pentru că această substanţă este solubilă în apă. Nu uitaţi însă să ănlocuişa apa în care au fost fierte şi să le lăsaţi suficient timp la scurs.

Categorii de persoane care nu ar trebui să consume vinete: cele care suferă de gută, atrtrită, osteoporoză sau boli inflamatorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`