Bulgaria pregăteşte sezonul estival în pandemie: Fiecare umbrelă beneficiază de un spațiu personal de 25 de metri pătrați! (FOTO)

Publicat: 18 05. 2020, 20:55

În condiţiile limitate de pandemie, dar şi datorită raportului calitate-preţ, ofertele turistice din Bulgaria par să fie şi anul acesta o alternativă pentru concediile românilor.

Pe pagina de Facebook „Albena Resort” se poate observa, din fotografiile postate, cum se pregătesc bulgarii pentru sezonul estival în plină incertitudine COVID-19.

În contextul pandemiei globale de coronavirus, ne aşteaptă o vară cu totul atipică din punct de vedere al concediilor. Şi totuşi, ţările cu tradiţie turistică se dovedesc perspicace în continuare.

Hotelierii bulgari sunt optimişti

Hotelierii din Albena sunt optimişti şi își îmbie viitorii turiști cu o plajă largă, unde șezlongurile sunt grupate câte două la o umbrelă, iar fiecare umbrelă beneficiază de un spațiu personal de 25 de metri pătrați.

Distanța între umbrele este de 7 metri, iar între șezlongurile de pe margine este o distanţă de 4 metri, care oferă astfel un coridor sigur celor care merg spre apă sau spre barul de la marginea plajei.

Situația arată foarte diferit pe plajele românești unde domneşte incertitudinea şi lipsa de perspectivă. Cu toate acestea, premierul Orban a decis în urma discuţiilor cu reprezentanţii HoReCa,luni, că sezonul estival va începe din 15 iunie.

Cum a făcut Bulgaria faţă coronavirusului

După ce pe 8 martie a avut primul caz, Bulgaria a închis la jumătatea luniişcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, centrele sportive şi culturale, precum şi magazinele, cu excepţia celor alimentare şi farmaciilor. A interzis de asemenea socializarea în spaţiul public şi a introdus carantina obligatorie pentru aproape oricine intră în ţară.

Ajunsă la 2235 de cazuri de infectare şi doar 110 decese, ţara vecină este una cu cele mai optimiste rate de gestionare a pandemiei, şi a început ridicarea restricţiilor din 13 mai.

Şeful guvernului de la Sofia a prognozatpentru acest an un deficit bugetar de circa 3% din PIB ca efect al măsurilor de izolare.