Tudor Chirilă, revoltat din cauza petrecerilor zgomotoase din Herăstrău: „Transformi un parc-monument istoric în hub de discoteci”

Tudor Chirilă, revoltat din cauza petrecerilor zgomotoase din Herăstrău: „Transformi un parc-monument istoric în hub de discoteci”
Sursă foto: Tudor Chirilă / Facebook

Tudor Chirilă și-a exprimat nemulțumirea față de autorități din cauza absenței unor măsuri eficiente de prevenire a petrecerilor zgomotoase care au loc în Parcul Herăstrău din București.

Pe Facebook, artistul a publicat un mesaj plin de critici către Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, Ministrului Culturii, Raluca Turcan, și Poliției Locale Sector 1. El a exprimat nemulțumirea față de zgomotul persistenț din parc, subliniind că este inacceptabil și de neconceput să vezi un parc istoric, un adevărat monument, transformat într-un centru de divertisment de tip discotecă”, scrie Ziare.com.

Tudor Chirilă, mesaj tranșant pe Facebook

 „Azi noapte iar a fost festival în Herăstrău. Ce nu știe Poliția Locală Sector 1 sau poate nu înțelege, este că luciul apei propagă și/sau amplifică sunetul, după caz. Astfel că poți auzi discotecile “autorizate” (i) legal de pe străzile din apropierea podului Grant dacă locuiești mai sus și orientat spre nord, nord-est. Că e absurd și imoral să transformi un parc-monument istoric în hub de discoteci, e o chestiune evidentă și orice cetățean dintr-o țară europeană mai răsărită știe asta. Doar că noi nu locuim într-o țară normală, ci într-una de speciali, preocupați doar de viețile lor, de copiii lor, de afacerile lor, de orașul lor care e doar al lor, nu și al “normalilor”.

Când ești client pe terasele alea din Herăstrău te simți bine, noapte de vară, mai un șpriț, mai o gagică, poate iese ceva. Te faci avioane după care te duci să te culci în liniște că, na, ai obosit să-ți bubuie David Guetta în cap. Doar că locuitorii din zonă nu au parte de liniștea de care ai tu nevoie, client la terasă care te-ai distrat toată noaptea pe nesomnul altora.

Ei, tocmai pentru că nu poți aștepta empatie și exerciții de substituție de la toată lumea, există autorități. Care într-o țară normală și-ar face treaba. Ăsta e rezultatul administrațiilor locale de treizeci de ani încoace, rezultatul haosului urbanistic și rezultatul flexării legilor fără consecințe drastice”, a scris el pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`