Topul alimentelor nesănătoase. Explicațiile nutriționistului Mario Popescu

Topul alimentelor nesănătoase. Explicațiile nutriționistului Mario Popescu
Sursa foto: Freepik

Mario Popescu a făcut un top al celor mai nesănătoase alimente. Nutriționistul a explicat, potrivit protv.ro, că aceste produse sunt adesea bogate în calorii, grăsimi saturate, zahăr adăugat și sodiu, cresc mediul inflamator din organism și sunt sărace în nutrienți esențiali precum vitamine, minerale și fibre.

Cele mai nesănătoase alimente:

  • pielea de la pulpe pentru că are foarte mult colesterol;
  • băuturile acidulate;
  • oul prăjit
  • pizza congelată;
  • burgeri
  • zahăr;
  • crenvurști;
  • chipsuri
  • biscuiți
  • mezeluri

Ce e recomandat pentru a slăbi

Mario Popescu a realizat și un meniu sănătos, dar și foarte sățios, care ne ajută să slăbim:

  • Mic Dejun
    Brânză slabă proteică+crackers+zmeură (fructul cu cea mai mare cantitate de fibre)
  • Gustare
    Kiwi (cea mai mare cantitate de vitamina C) sau portocale
  • Prânz
    Salată cu tabbouleh cu quinoa  și carne de curcan
  • Gustare
    Nuci
  • Cină
    Șalău și legume la abur sau trase puțin la tigaie

Alimentele care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Iar pentru a combate astenia de primăvară, nutriționistul Mario Popescu ne recomandă:

  • Sardine – sunt o sursă excelentă de omega-3, un acid gras puternic care ajută la reducerea inflamației din organism
  • Carne de pui – combate oboseala datorită conținutului său de proteine
  • Chefir – este o sursă excelentă de probiotice, nutrienți care hrănesc flora intestinală
  • Carne de vită – conține fier, un mineral esențial pentru prevenirea anemiei
  • Leguminoase (fasole, năut, linte) – oferă proteine, fibre și carbohidrați simpli, care nu afectează glicemia și asigură senzația de sațietate
Urmăriți B1TV.ro și pe
`