„Sună macabru, dar pentru mine cimitirul a fost mereu un loc de joacă“, își amintește Irina Rimes

„Sună macabru, dar pentru mine cimitirul a fost mereu un loc de joacă“, își amintește Irina Rimes
Foto: Facebook / Irina Rimes

De-a lungul unei cariere marcate de explorări muzicale, dar mai ales de sinceritate și vulnerabilitate, Irina Rimes (33 de ani), originară din satul Izvoare, Republica Moldova a mărturisit că și-a trăit copilăria în mijlocul naturii, într-un univers rural plin de tradiții, sub ocrotirea grijulie a bunicilor.

Irina a copilărit la țară, alături de bunici, până la 7 ani

„Nu am neapărat amintiri foarte clare despre gusturi sau mirosuri din copilărie, dar îmi amintesc câteva cântece pe care mi le cânta bunica și biserica unde îmi petreceam mult timp. Bunicul meu era clopotar, bunica mea cânta în strană, iar biserica era chiar peste drum de casa lor.

Practic, mi-am petrecut copilăria în biserică și în cimitir. Sună macabru, dar pentru mine cimitirul a fost mereu un loc de joacă. Mă jucam printre cruci, printre morți.

Este interesant cum, în cultura noastră, moartea și cimitirul sunt asociate cu tristețea și tragismul, dar pentru tine, cimitirul era un spațiu diferit, de joacă, vesel…

Da, exact. La noi, cimitirul are o conotație tragică, dar pentru mine era doar un alt loc unde mă jucam. Asta e una dintre amintirile mele din copilărie: joaca printre morminte“, a spus artista într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“ că acestea își au rădăcinile în copilărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`