Urzicile sunt una dintre plantele minune ce se regăsesc primăvara pe tarabele din piaţă. Preparate în mod corespunzător, ele nu sunt doar extrem de gustoase, ci şi cât se poate de sănătoase!
Sucul de urzici sau ceaiul de urzici sunt uşor de preparat şi pot fi o gustare delicioasă, mai ales pentru cei care ţin post. Potrivit Doc.ro,iată două reţete carete vor ajuta să îl prepari rapid şi să îl faci cât mai gustos:
Reţeta pentru sucul de urzică:
– urzicile se spală bine
– se zdrobesc la blender sau într-un mojar cu pistil
După ce se prepară amestecul, se pot lua câte două linguriţe pe zi. Dacă nu le puteţi consuma aşa, puteţi adîuga câteva linguriţe de apă.
Reţeta pentru ceainul de urzică:
– se pun urzicile în 300 ml de apă
– se fierb timp de 5 minute
– amestecul se lasă puţin la odihnit
– se strecoară
Ceaiul de urzică se poate consuma simplu, sau îndulcit cu o linguriţă de miere.