Mulți români caută inspirație de la chefi celebri pentru a asezona mesele bogate specifice sărbătorilor cu tot felul de preparate inedite. Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, a oferit câteva sfaturi prețioase pentru Crăciun, potrivit Csid.ro.
Chef Florin Dumitrescu, actualmente jurat la Chefi la Cuțite, spune că înainte de aperitiv s-ar putea servi o gustare tipic românească, cu puțină untură de porc sau unt frecat cu usturoi și sare, murături tăiate mărunt și stropite cu puțin ulei de măsline – totul, alături de o palincă bună, care „va deschide negreșit apetitul”.
Aperitivul poate fi format din preparatele românești de sezon – șorici, cârnați afumați tăiați foarte subțire, brânză proaspătă, zacuscă. Alături s-ar putea servi un vin roșu, opțiunea favorită a lui chef Florin Dumitrescu.
„Pentru primul fel de mâncare vă sugerez să alegeţi ceva simplu, uşor, care să va ajute să duceţi la bun sfârşit o masă formată din 3 sau 4 feluri: o supă cremă de legume cu crutoane, în care aruncaţi câte ierburi proaspete doriţi sau, dacă vreţi să gustaţi ceva cu «spirit de Crăciun», vă recomand o supă cremă de dovleac, cu nucşoară şi scorţişoară. Credeţi-mă, are un gust fabulos, demenţial, mai ales dacă fierbeţi dovleacul în supă de pui”, spune Florin Dumitrescu.