Supele se află printre preparatele preferate ale românilor. Sunt savuroase și sănătoase, ba chiar fac deliciul unei mese la care se așează întreaga familie.
Sorin Bontea, fostul jurat de la „Chefi la cuțite”, le-a împărtășit oamenilor care este rețeta sa de supă de pui. Preparată în casă, cu legume din belşug, dar mai ales cu găluşte făcute pe loc, supa de pasăre este un adevărat medicament.
Ținând cont că nu este deloc greu de făcut, această rețetă a cucerit o mulțime de gospodine. Chef Sorin Bontea a dezvăluit pe canalul său de YouTube care sunt ingredientele pe care le folosește pentru acest preparat.
„Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă”, a spus bucătarul, notează click.ro.
Așadar, este nevoie de ceapă, țelină, păstârnac, morcov, două ouă, griș, pătrunjel, sare şi praf de copt.
Cât despre modul de preparare, Sorin Bontea a spus: „Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert 2-3 minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea”.
De asemenea, bucătarul a ținut să precizeze că există un secret care stă în găluște. Se pare că pentru a avea parte de găluște pufoase, tot ceea ce trebuie să facem este să adăugăm un praf de copt în compoziție.
„Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm. Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul.
Între timp, scot carnea și legumele din supă, dacă vreți, puteți curăța cărnița și să o lăsați în supă, și cu morcovul la fel. Ideea este că supa nu trebuie să fiarbă, când punem găluștele. Le facem mai mari, cu o linguriță. Îi pun capac, când termin, la foc foarte mic, să se gătească foarte bine. Miroase așa de bine. Se vede că găluștele sunt pufoase, nici nu trebuie să le mai gust. E foarte bună”, a mai explicat Sorin Bontea.