În perioada sărbătorilor de iarnă, salata de boeuf nu lipsește de pe mesele festive ale românilor. Chiar dacă gospodinele au perfecționat rețeta de-a lungul timpului, celebrul bucătar Florin Dumitrescu a dezvăluit că are însă un truc unic, care face ca preparatul să fie delicios.
Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a oferit rețeta pe care o urmează strict pentru salata de boeuf și a dezvăluit „magia” din spatele produsului tradițional preferat de milioane de români.
Ținând cont că nu este deloc greu de făcut, pentru a pregăti salata de boeuf Florin Dumitrescu spune că avem nevoie de 300 g cartofi fierți, 150 g morcovi fierți, 80 g mazăre fiartă, 4 ouă, 80 g ardei gras murați, 80 g castraveți murați, 2 linguri muștar, sucul de la o lămâie, 400 ml ulei măsline sau floarea soarelui și 300 g pulpă de vită.
Cât despre modul de preparare, bucătarul a precizat că legumele și carnea se fierb în apă sărată. După ce acestea s-au fiert, ele trebuie lăsate la răcit și tăiate mai apoi în cuburi mici.
De asemenea, maioneza de casă se prepară din două gălbenușuri cu muștar, sucul de lămâie și uleiul. Un lucru important pe care bucătarul a ținut să-l menționeze este uleiul trebuie adăugat în fir subțire în timp ce se amestecă gălbenușul cu muștar, iar sucul de lămâie se adaugă la final, după ce maioneza este emulsionată. Astfel se obține cea mai cremoasă și delicioasă maioneză, potrivit click.ro.
La final se amestecă toate ingredientele și se pune salata pe un platou sau într-un bol care poate fi decorat conform dorințelor familiei.