Se redeschide cazul decesului Mădălinei Manole. Profiler FBI: „Există dovezi”
Mădălina Manole s-a stins din viață în urmă cu 13 ani. Cazul decesului artistei a fost îndelung dezbătut, iar, în cele din urmă, s-a stabilit că vedeta s-a sinucis.
În acea perioadă, fratele Mădălinei Manole susținea că ipoteza este imposibilă și că sora lui nu avea cum să facă acel gest. Acum, un profiler FBI este de aceeași părere și spune că artista a fost ucisă.
Cazul decesului Mădălinei Manole ar putea fi redeschis
Acum, Mihaela Brooks, profiler FBI, susține că artista a fost omorâtă. De altfel, mai mulți profileri FBI au efectuat o anchetă amănunțită și susțin că există 25 de probe ce indică faptul că Mădălina Manole nu s-a sinucis, ci a fost otrăvită de cineva. Așa că, Mihaela Books a luat atitudine și a cerut un raport de toxicologie. După ce raportul o să fie finalizat, FBI o să poată cere redeschiderea cazului.
„Sunt dovezi că a fost ucisă. Urmează să terminăm cât de curând raportul toxicologic. Nu poate combate nimeni asta, este scris și în raportul de autopsie. Am discutat cu expertul în toxicologie și așteptăm să ne dea raportul cu ștampila pentru a-l putea prezența instanței”, a declarat Mihaela Brooks, scrie Cancan.
„A fost găsită o singură amprentă a Mădălinei Manole, doar cea a degetului mare. Este imposibil ca Mădălina să fi ținut recipientul cu un singur deget. În stomacul ei s-au găsit 325 de ml de otravă, dar nu s-a luat în calcul otrava ajunsă în alte părți ale organismului. Mădălina a putut să meargă, să facă câțiva pași și apoi otravă i-a fost fatală. Cantitatea de otravă a fost atât de mare, încât ar fi putut ucide patru elefanți”, a mai spus Mihaela Brooks.
Mihaela Brooks face acuzații și la adresa echipajului medical
De asemenea, Mihaela Brooks face acuzații și la adresa echipajului medical care i-a acordat primul ajutor Mădălinei Manole. Dacă operațiunea era efectuată corect, cântăreața putea să fie salvată. Profilerul FBI este sigură de faptul că Mădălina Manole a fost otrăvită, iar substanța ar fi ajuns în corpul ei atât pe cale orală, cât și prin alte mijloace.
„Asistenta medicală care a venit la fața locului și a resuscitat-o timp de 55 de minute a dat o declarație în care a spus că i-a ridicat capul Mădălinei și a constat că avea o lovitură la cap. Apoi a intubat-o și i-a oferit prim ajutor. Tu, ca soră medicală, nu ai voie să lași intubația să se ducă până în esofag.
I-am arătat pe video că tubul se oprește în epiglotă. După ce a intubat-o, a urmat resuscitarea. Dacă Mădălina înghițea otravă, pe mănușile asistentei medicale ar fi trebuit să se găsească urme de otravă și nu s-au găsit. În raportul de autopsie scrie că această substanță nu iese la spălat. I s-a introdus pe gât această substanță, dar și prin alte mijloace”, susține Mihaela Brooks.