Se găsește în curțile tuturor românilor, dar puțini știu că este un leac miraculos

Publicat: 03 04. 2023, 11:41
Foto: pixabay.

Primăvara este sezonul renașterii naturii, iar natura abundă în plante care au beneficii extraordinare pentru sănătate. Un exemplu de plantă care poate fi găsită în curțile tuturor românilor și este o adevărată minune pentru sănătate este păpădia.

Comoara grădinilor noastre

De la această plantă se pot consuma toate părțile, inclusiv rădăcina și frunzele, care sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. Păpădia poate fi benefică pentru oamenii care suferă de diabet, pentru pierderea în greutate, gastrită, arsuri, insomnie, dureri de stomac și dischinezie biliară.

Totodată, păpădia este o sursă puternică de antioxidanți și poate ajuta la reducerea nivelului de trigliceride și colesterol, ambele fiind factori de risc cheie pentru bolile de inimă.

Păpădia e foarte bună acum când este proaspătă

„Trufandalele care apar acum tot acum trebuie consumate, ca să ne facă bine. Spre exemplu, de la păpădie nu atât floarea în sine e bună, ci toată se poate consuma, cu rădăcină cu tot, pentru că sunt tinerele rădăcinile.

Păpădia e foarte bună acum când este proaspătă. De la ea putem consuma rădăcina și frunzele, chiar dacă este amăruie puțin. Rădăcina nu este amăruie, este doar tija florii.

Este foarte bună pentru cei care au diabet, pentru cei care vor să scape de greutatea acumulată în plus. Rădăcina este foarte bună pentru a ne face din ea un fel de praf pe care să-l bem atunci când avem o gastrită cu aciditate scăzută. De asemenea, în caz de arsuri se poate folosi acest praf pe rană, pentru că e ajută.

În plus, păpădia mai este bună şi pentru insomnie, gastrită, pentru dureri de stomac, pentru dischinezie biliară”, explică bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, citată de click.