Pe lângă faptul că este o artistă împlinită, Saveta Bogdan este și o mamă extrem de fericită, având o relație extraordinară cu fiica și cu ginerele ei.
Însă, din păcate, artista nu se poate întâlni cu ei atât de des cum și-ar dori, dar atunci când se întâmplă, întâlnirile sunt absolut memorabile.
În acest an, Saveta Bogdan nu a putut ajunge de Paște în SUA, la fiica și ginerele ei, pentru că a avut concerte, însă, odată degrevată de obligații la finele acestei luni, artista s-a pregătit intens de revedere.
Saveta Bogdan are o relație apropiată cu ginerele ei, care adoră mâncare românească și, mai mult, a învățat de la mama soției sale să facă specialități tradiționale la care nu se încumetă nici gospodine cu state vechi. De altfel, nici limba română nu-i este străină, însă deocamdată ginerele artistei este la nivelul bazic, după cum povestește, cu umor, Saveta Bogdan.
„Ginerele este înnebunit după sarmale, slăninuța noastră din Ardeal și pălinca noastră. Soțul fetei mele s-a învățat să facă sarmale. Îi plac foarte mult. Și pentru că fata mea nu se omoară să le facă, a învățat ginerele meu de la mine. Ce credeți că a făcut? M-a fotografiat și se uită cum le-am înfășurat și le face și el ca mine. Am observat că îi place să mă imite”, a declarat, pentru viva.ro, cântăreața Saveta Bogdan.
În ceea ce privește o posibilă conversație între Saveta Bogdan și ginerele ei în limba română, acesta nu poate avea încă loc, pentru că: „Ginerele meu nu prea a învățat românește, doar prostii știe. Astea se învață prima dată”.
„Pentru Cătălina nu iau cu mine nici sarmale și nici cârnăciori, prefer să le fac acolo. Dar o să iau niște foi de varză, le bag cu mine, congelate. Le pun într-un pantof, le ascund în bagajul de cală. Iau vreo 40 de foi și le împachetez și ne prind tare bine la destinație. Le iau congelate ca să nu miroasă”, a povestit Saveta Bogdan.
Saveta Bogdan s-a pregătit și cu cozonac pentru fiica și ginerele ei. Asta cu atât mai mult cu cât, spune artista, nu merită să trimită prin poștă, întrucât acestea ajung târziu și nu mai sunt proaspete la destinație.
„Voi duce și cozonac de aici, pentru că nu am avut probleme. Îl duc azi și mâine dimineață ajung, este bine, dar să facă pachetul două săptămâni pe drum nu se poate. Pun totul sigilat, altfel nu se poate. Cârnăciori nu duc, pentru că nu am voie. Fiica mea le cumpără de la Chicago gata preparate. Este acolo un român care are un magazin cu tot ce îți dorești, ca în România”, a mai spus Saveta Bogdan.