Sandvișul simplu, dar sănătos, pe care Regina Elisabeta a II-a îl mânca mereu cu poftă. Bucătarul a povestit ce îi pregătea monarhului Marii Britanii

Publicat: 20 05. 2024, 16:50
Actualizat: 20 05. 2024, 16:51
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Pool

Puțini știu că una dintre plăcerile Reginei Elisabeta a II-a era să mănânce un anumit tip de sandviș. În ciuda faptului că a avut mereu la dispoziție o echipă de bucătari personali, care puteau să îi pregătească orice își dorea, ea prefera acel sandviș, pe care îl adora încă din copilărie.

Obiceiul pe care îl avea Regina Elisabeta a II-a încă din tinerețe

Regina a încetat din viață în 2022, însă, până în ultima clipă, ea și-a respectat un obicei de care se ținea încă de când era tânără: ceaiul de după-amiază. Oriunde se afla, indiferent de fusul orar, regina își servea ceaiul, alături de biscuiți cu ciocolată sau scones, o gustare britanică făcută din fulgi de ovăz. După ce a fost instruit la Hotelul Savoy din Londra, Darren McGrady a slujit Familia Regală timp de 15 ani ca bucătar regal, iar acesta a dezvăluit cum își servea ceaiul regina, informează Click.

Regina obișnuia să întindă mai întâi dulceața pe scones, înainte de a adăuga o lingură de frișcă. Servea întotdeauna ceaiul de după-amiază oriunde s-ar fi aflat în lume. Am zburat în Australia și ne-am aflat pe iahtul regal. Era ora cinci dimineața, dar pentru regină era cinci după-amiaza, iar treaba mea a fost să fac scones”, a spus McGrady.

Cât despre desertul care completa ceaiul regal, regina nu alegea nimic pretențios, ci se bucura de lucruri simple, dar cu gust delicios.

Reginei i s-au servit bănuți de dulceață la creșă când era o fetiță, de atunci îi consuma la ceaiul de după-amiază. Simplu, doar pâine și dulceață cu puțin unt – de obicei dulceață de căpșuni. Făceam dulceața la Balmoral. Castelul cu minunatele căpșuni scoțiene din grădini”, a mai spus bucătarul.

Ce sandviș adora Regina Elisabeta a II-a

Bucătarul a mai povestit că el a avut privilegiul de a-i pregăti regretatei regine mâncarea ei preferată, un sandviș simplu pregătit cu unt și ton. Regina savura din plin sandvișul simplu, cu unt și castraveți feliați subțiri, completat cu puțin piper.