Sacrificiile făcute de chef Florin Dumitrescu pentru a-și atinge scopul. „La 17 ani deja lucram în două restaurante și făceam și școala de bucătari”

Publicat: 17 07. 2020, 23:34
sursa Foto: Facebook

Chef Florin Dumitrescu are o carieră de succes în momentul de față. Încă de la vârsta de 24 de ani a debutat pe micile ecrane, iar în prezent este jurat la „Chefi la Cuțite”, emisiune difuzată de Antena 1. Însă, puțin știu că, înainte, acesta începuse să facă sport de performanță, însă a realizat că are nevoie de o meserie valabilă pe termen lung.

Chef Florin Dumitrescu a renunțat la sport pentru a deveni bucătar

Chef Florin Dumitrescu se bucură de aprecierea unui public foarte numeros și, pentru a ajunge la acest nivel, a fost nevoie de multă muncă și determinare.

Motivul pentru care a ales să renunțe sport pentru bucătărie a fost reprezentat de faptul că avea nevoie de o meserie în care să profeseze toată viața și atunci când era mic se gândea serios la viitorul lui.

„Întotdeauna am fost un tip destul de matur pentru vârsta mea. Am ales bucătăria doar din simplul motiv că era singura opțiune pentru o carieră lungă, până la 90 de ani. Când eram mic și mă gândeam serios la viitorul meu, cântăream ce ar fi mai bine de făcut în viață, pentru toată viața, iar bucătăria mi s-a părut cea mai viabilă opțiune. De gătit profesionist, într-un fel sau altul, poți să o faci până foarte târziu, iar salariile cresc odată cu experiența. Din momentul în care nu mai tragi fizic de tigăi și oale, poți să formezi bucătari pentru o școală sau să coordonezi o echipă într-un hotel sau restaurant, care să îți continue rețetele cu sfințenie…”, a povestit acesta pentru Libertatea.

Florin Dumitrescu a avut momente în care a vrut să renunțe

Florin Dumitrescu a muncit mult și din greu pentru a-și atinge scopul. Ba chiar și-a sacrificat și timpul liber pentru a ajunge la performanța de astăzi.

„Am crescut profesional muncind foarte mult, încercând să învăț cât de multă bucătărie se poate, într-un timp foarte scurt. La 17 ani deja lucram în două restaurante și făceam și școala de bucătari, iar foamea mea de cunoaștere și recunoaștere profesională era foarte mare. Îmi doream foarte mult să devin șef-bucătar și știam că doar făcând sacrificii voi reuși. Iar sacrificiul meu cel mai de preț au fost timpul liber și adolescența, lucru pe care nu îl regret. Banii veneau, nu sunt un tip avid după câștigul financiar, dar eram plătit pe măsura timpului meu, a cunoștințelor mele și a vitezei. Eram un roboțel de bucătărie de mare viteză”, a mai mărturisit Chef Florin Dumitrescu.

De asemenea, acesta a avut momente în care și-a dorit să renunțe și să îi pară rău de drumul pe care și l-a ales, însă, de fiecare dată când voia să renunțe, „mă ambiționam și mă întorceam la bucătărie, cu mai mult curaj și foame de succes”.