Rodica Popescu Bitănescu are un trecut care încă o doare. Ce dramă ascunde actrița în spatele râsului contagios: „Am nişte amintiri pe care nu le suport”

Rodica Popescu Bitănescu are un trecut care încă o doare. Ce dramă ascunde actrița în spatele râsului contagios: „Am nişte amintiri pe care nu le suport”
Foto: Facebook/ Rodica Popescu Bitănescu

Rodica Popescu Bitănescu reprezintă una dintre personalitățile marcante ale scenei artistice din România, fiind recunoscută în special pentru râsul său cu totul aparte. Cu toate acestea, în spatele acestui râs molipsitor se ascunde o poveste plină de dramatism.

Rodica Popescu Bitănescu ascunde o mare dramă

La frumoasa vârstă de 85 de ani, actrița s-a născut într-o epocă marcată de provocări pentru umanitate și a fost martoră la evenimente istorice semnificative, precum cel de-Al Doilea Război Mondial sau perioada regimului comunist. Împreună cu întreaga sa familie, a trecut prin încercări neîndurate datorită acestor vremuri întunecate, experiențe care au lăsat o amprentă adâncă asupra sufletului său.

Sunt o persoană care trăieşte în prezent, nu mă uit la ce am făcut în trecut. De aceea eu nici nu am fotografii. Eu am rupt tot. Nu mă interesează teancurile de fotografii. Eu am amintirile în cap. Apoi, mie fotografiile îmi fac foarte rău, nu suport trecutul, îmi face foarte rău. Pentru că am nişte amintiri pe care nu le suport, am un trecut dureros, familia mea a trecut prin multe necazuri, pentru că s-au schimbat multe regimuri. Nu vreau să-mi aduc aminte, mă întristează”, a declarat actrița pentru Adevărul.ro, citat de RTV.

Tatăl său a fost arestat de comuniști

În tinerețea Rodicăi Popescu Bitănescu, un moment dificil a fost arestarea tatălui său de comuniști din cauza afilierii sale la mișcarea țărănistă. Tatăl a fost închis în închisoarea de la Pitești, unde a suferit torturi groaznice. După eliberare, a murit prematur, la 57 de ani. Rodica Popescu Bitănescu rememorează durerea tatălui său, care a ales să nu împărtășească ororile prin care a trecut în detenție.

Eu când am făcut facultatea, tata a fost ca prostul în puşcărie la Piteşti, printre amărâţii ăia a fost şi tata, iar acum derbedeii fac mişto. Aţi murit ca proştii, vă spun eu, nu merită. Tata a murit după câţiva ani de la ieşirea din puşcărie, la 57 de ani.Tata a suferit enorm, el era un om foarte fin, foarte bun, blând şi muncitor. Lumea trebuie să ştie şi adevărul ăsta, Ana Pauker a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Gheorghiu Dej şi a adus tare de tot comunismul în România. (…). Eu am rămas speriată, eu am crescut cu teama că mă va lua la Canalul Dunăre Marea Neagră sau că mă deportează în Bărăgan sau că ne trimite în lagăr la ruşi, pentru că asta ştiam eu”, a mai spus actrița.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare