Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cea mai bună piftie de porc. Ingredientul secret pe care îl folosește cheful de la Antena 1

Publicat: 23 12. 2021, 08:50
Actualizat: 23 12. 2021, 09:40
Rețetă de piftie de porc / Foto: Pixabay.com

Piftia de porc este unul dintre preparatele tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun și Revelion. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cea mai bună piftie ascunde o serie de secrete, care le vor ajuta pe gospodine să pregătească corect răcitura și mai ales aceasta să se lege din prima.

Preparatele tradiționale aduc bucurie în special în sufletul invitaților și al mesenilor, dar mai ales al membrilor familiei care se reunesc la masa de Crăciun. Ca maniul să fie complet, nu trebuie să lipsească răcitura sau piftia de porc.

Rețeta de piftie de porc nu este una grea, dar categoric este una meticuloasă, iar gospodinele au nevoie de răbdare.

Rețeta pentru cea mai bună piftie de porc

Piftia de porc este unul dintre preparatele consacrate de pe masa de Crăciun așa că este important ca în fiecare familie să fie o persoană care să știe să o pregătească. Chef Scărlătescu are o rețetă specială de piftie de porc, pe care o prepară în fiecare an de sărbători.

Ce ingrediente folosește Scărlătescu la piftia de porc:

  • 500 grame pulpă de porc
  • 500 grame picioare de porc
  • 1 kilogram de carne de porc
  • 2 urechi de porc
  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 căpățâni de usturoi pisat

Cum se prepară rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu

Pentru început, se pârlesc picioarele și capul de porc, iar mai apoi se rad cu lama unui cuțit și se spală bine. Apoi, se pune la fiert toată carnea și se ia în permanență spuma de deasupra.

Treptat, se adaugă zarzavatul și se lasă la fiert, apoi se pun sarea și piperul. Totul se lasă să fiarbă până când se desprinde carnea de pe oase. După ce s-a fiert bine, carnea se dezosează, se taie și se pune în castroane. În funcție de preferințe, alături de carne mai poate fi lăsat și morcovul, pentru un plus de culoare.

Apoi, se curăță usturoiul și se pisează bine de tot, fiind apoi amestecat cu 100 ml. supă. Castroanele în care a fost pusă carnea se umplu cu zeamă și se pun la frigider.