Nu foarte mult timp ne mai desparte de Paște, motiv pentru care românii încep să se pregătească de sărbătoare. Drobul de miel este nelipsit de pe masa românilor de, conform tradiției.
Cătălin Scărlătescu gătește în fiecare an drob de miel în perioada Paștelui, dar prețul acestuia nu este pentru toate buzunarele.
Printre rețetele publicate de chef Cătălin Scărlătescu se află și cea de drob de miel. Pofticioșii care vor să guste din drobul de miel preparat de Scărlătescu trebuie să știe că prețul nu este unul tocmai mic. Pentru un kilogram de drob de miel gătit de chef, românii vor trebui să scoată din buzunar aproape 150 de lei.
Un drob de 1,1 kilograme costă 147 de lei. Potrivit descrierii produsului, acesta conține doar ingrediente proaspete, rețeta fiind una tradițională.
Pe lista de ingrediente pentru drobul de miel, Scărlătescu are o cantitate mare de mărar și pătrunjel, acesta fiind secretul rețetei lui, potrivit romaniatv.net.
Ingrediente:
Modul de preparare:
Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie, în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie.
Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapur și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.