Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu / Cât costă kilogramul și ce ingredient secret folosește

Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu / Cât costă kilogramul și ce ingredient secret folosește
Sursa foto: Facebook

Nu foarte mult timp ne mai desparte de Paște, motiv pentru care românii încep să se pregătească de sărbătoare. Drobul de miel este nelipsit de pe masa românilor de, conform tradiției.

Cătălin Scărlătescu gătește în fiecare an drob de miel în perioada Paștelui, dar prețul acestuia nu este pentru toate buzunarele.

Cât costă un kilogram de drob de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu

Printre rețetele publicate de chef Cătălin Scărlătescu se află și cea de drob de miel. Pofticioșii care vor să guste din drobul de miel preparat de Scărlătescu trebuie să știe că prețul nu este unul tocmai mic. Pentru un kilogram de drob de miel gătit de chef, românii vor trebui să scoată din buzunar aproape 150 de lei.

Un drob de 1,1 kilograme costă 147 de lei. Potrivit descrierii produsului, acesta conține doar ingrediente proaspete, rețeta fiind una tradițională.

Pe lista de ingrediente pentru drobul de miel, Scărlătescu are o cantitate mare de mărar și pătrunjel, acesta fiind secretul rețetei lui, potrivit romaniatv.net.

Ingredientele pentru drobul de miel și modul de preparare

Ingrediente:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă);
  • 250 de grame de carne de miel;
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde;
  • 400 grame de mărar și pătrunjel;
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție;
  • ulei;
  • prapur;
  • sare și piper.

Modul de preparare:

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie, în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapur și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)