Rețeta de cornulețe cu gem. Desertul tradițional al bunicii, care a făcut furori la Chefi la cuțite

Rețeta de cornulețe cu gem. Desertul tradițional al bunicii, care a făcut furori la Chefi la cuțite
Foto: Pexels.xom

Cornulețele cu gem, o rețetă cunoscută în special de la bunici, sunt unul dintre preparatele care fac senzație pe mesele de Sărbători. Fie că alegeți să le pregătiți pentru Crăciun 2021 sau pentru Revelion 2022, cornulețele cu gem de prune vor fi cu siguranța una dintre vedetele serii. Mai jos vă prezentăm și o rețetă de cornulețe care a făcut furori la Chefi la cuțite.

Delicioase, ușor de preparat și de consumat, aceste cornulețe sunt ideale pentru mesele în familie, pentru musafiri sau ca drept gustare rapidă pentru cei mici, atunci când vin să cânte colinde lângă brad.

Rețeta de cornulețe cu gen pentru Crăciun 2021. De ce ingrediente ai nevoie

Pentru rețeta de cornulețe cu gen de prune, ideale pentru masa de Crăciun 2021, ai nevoie, potrivit Antena1.ro, de:

  • 1 cană cu 200 de mililitri cu untură topită
  • 100 de mililitri de vin alb dulce
  • 100 de mililitri de ulei de floarea soarelui
  • 50 de grame de drojdie
  • 1 plic de praf de copt
  • sare
  • 1 lămâie
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 150 de grame de zahăr tos
  • 800 de grame de gem de prune
  • zahăr pudră vanilat
  • 1 kilogram de făină albă superioară

Cum se prepară rețeta de cornulețe cu gem, devenită faimoasă la Chefi la cuțite

Pentru început, se pune untura la topit, iar apoi se măsoară cu o cană și se toarnă într-un bol de metal. Într-un ibric, puneți vinul la încălzit, iar când acesta s-a încălzit, puneți în el 50 de grame de de drojdie. Amestecul se toarnă peste untură și se omogenizează foarte bine, prin mestecare cu o lingură de lemn sau cu un tel.

Peste amestec se vor adăuga: 1 plic de praf de copt, 1 praf de sare, o lămâie, 2 pachete de zahăr vanilat, cinci linguri de zahăr. Totul se amestecă foarte bine, până când se omogenizează. Apoi, se adaugă făina și se frământă totul, până când se obține un aluat ușor de modelat.

Aluatul se va împărți în 4 bucăți din care se vor forma 4 bile. Acestea vor fi, la rândul lor, vor fi împărțite iar în câte 4 bile, din care se vor forma biluțe mai mici. Cu ajutorul făcălețului, întindeți fiecare biluță, iar apoi o dați cu zahăr pudră.

Marginile bucățelelor mai mici se vor tăia cu un cuțit încins, în 8 părți. În mijloc se va așeza o linguriță de gem de prune, iar apoi se rulează.

Când sunt gata, cornulețele se așează în tavă, la o temperatură de 180 de grade, timp de 20 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`