Datorită ierburilor aromatice folosite, ciorba de miel din Ardeal diferă de ciorbele clasice, însă este foarte savuroasă.
Ciorba de miel din Ardeal nu se acrește cu borș, ci cu oțet, se drege întotdeauna cu smântână și gălbenuș de ou, întrucât ardelenii iubesc mâncărurile bogate. De asemenea, ardelenii, pentru aromă, folosesc tarhonul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să tăiați carnea de miel în bucăți potrivite și să o opăriți câteva minute în apă clocotită. Mai apoi, carnea trebuie scoasă și pusă la fiert în apă rece, împreună cu piperul și puțină sare. Pentru a îndepărta spuma formată la suprafață ori de câte ori este nevoie puteți folosi o paletă.
Adăugați orezul spălat și legumele tăiate mărunt și continuați fierberea încă 10 minute. Adăugați tarhonul și potriviți gustul de sare, apoi continuați fierberea încă 10 minute.
Bateți gălbenușurile cu smântâna, într-un bol. Luați un polonic cu supă, îl turnați peste amestec și omogenizați rapid. Repetați cu încă un polonic de supă.
Potrivit Adevărul, mai apoi trebuie să turnați ouăle cu smântâna în oală, omogenizați și stingeți focul. După adăugarea ouălor și smântânii trebuie să adăugam oțetul și pătrunjelul tocat. Ce trebuie să mai faceți pe final este să lăsați câteva minute oala acoperită ca să se întrepătrundă aromele.
De recomandat este să serviți ciorba cu ardei iute.