Șoriciul în saramură de usturoi rămâne o tradiție culinară prețuită în multe regiuni ale României, cu origini adânc înrădăcinate, în special în preajma sărbătorilor de iarnă. Gurmanzii sunt topiți după această delicatesă, însă puțini știu cum se prepară.
În zeci de sate din România încă se păstrează tradiții și obiceiuri, ba mai mult, se respectă cu sfințenie pe data de 20 decembrie, atunci când este ziua de Ignat. Una dintre vedetele sărbătorilor de iarnă este șoriciul de porc, consumat adesea proaspăt pârlit și trecut prin sare grunjoasă.
De asemenea, șoriciul de porc mai poate fi păstrat și în alte moduri pentru a putea fi consumat mai târziu, mai ales în zilele friguroase de iarnă.
Una dintre metodele tradiționale este păstrarea șoriciului proaspăt pârjolit sau bine afumat cu lemn de brad și băgat la saramură de usturoi. Zeama minune condimentată cu usturoi, boabe de piper și frunze de dafin fac din acest proparat o adevărată vedetă cu care nu vei da greș niciodată.
Cum să pregătești acest șorici în saramură, pe newsweek.ro.