Regina Elisabeta ar fi murit de cancer, iar în ultimele luni de viață era aproape oarbă – Dezvăluiri din cartea unui biograf al familiei Windsor / Kate, o pacificatoare în familia regală britanică

Regina Elisabeta ar fi murit de cancer, iar în ultimele luni de viață era aproape oarbă - Dezvăluiri din cartea unui biograf al familiei Windsor / Kate, o pacificatoare în familia regală britanică
Foto: Hepta - DPA Images / Eddie Mulholland

O carte ce urmează să fie publicată pe 1 august dezvăluie că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a murit din cauza vârstei înaintate, așa cum a fost anunțat oficial, ci de cancer.

Cartea, o biografie a prințesei Kate („Catherine, The Princess of Wales”), e scrisă de Robert Jobson, biograf al familiei Windsor și al Dianei. El e specializat în istoria familiei regale britnice și a fost cel care a descoperit, în 2005, că Charles a cerut-o în căsătorie pe Camilla.

Noi dezvăluiri despre regina Elisabeta a II-a

Robert Jobson scrie în cartea sa că Elisabeta a II-a a murit de cancer. În ultimele luni de viață, regina a fost aproape oarbă, dar consolarea ei a fost relația tot mai strânsă cu William.

Dificultățile cu Charles au rămas nerezolvate, dar „desele vizite și telefoane ale lui William” erau momente de bucurie pentru ea, a mai scris Robert Jobson, potrivit Corriere della Sera.

Prințesa Kate, rol de pacificatoare în familia regală britanică

Biograful mai susține că William e un om rigid, morocănos și încăpățânat, dar Kate are un rol pacificator în familie. Datorită ei, William s-a apropiat de regele Charles după ani de tensiuni mocnite. Jobson mai scrie că tot ea a fost cea care l-a convins pe William să aibă o relație cordială cu Camilla.

Kate „mereu încearcă să țină cont de părerile celorlalți și a dobândit un rol de pacificator în familie”, a scris Jobson.

Charles, tată a doi băieți, „o vede pe Catherine ca pe fiica pe care nu a avut-o. În particular, ea îi spune regelui ”grandpa””, a mai notat biograful în cartea sa.

Robert Jobson a mai scris că William e preocupat să stea cât mai mult timp cu copiii săi pentru a nu repeta greșeala tatălui său, prioritizarea angajamentelor de stat, care l-a făcut să sufere în copilărie: „William vrea ca atunci când cei trei copii ai săi vor crește, să-și amintească de dragostea pe care au primit-o în copilărie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`