Puiul de hipopotam pigmeu care a devenit viral, Moo Deng, i-a inspirat pe cofetari care-și botează prăjiturile cu numele acestuia

Puiul de hipopotam pigmeu care a devenit viral, Moo Deng, i-a inspirat pe cofetari care-și botează prăjiturile cu numele acestuia

Puiul de hipopotam, Moo Deng, a devenit atât de viral încât a inspirat fanii să creeze diferite obiecte de artă după înfățișarea acestuia, modele de machiaj de la Sephora, iar acum au apărut și prăjiturile cu numele său, considerate „atât de drăguțe încât ți-e imposibil să le mănânci”.

Moo Deng a inspirat machiaje și torturi

Celebritatea puiului de hipopotam Moo Deng nu pare să dispară prea curând, brutarii din întreaga lume au descoperit că sentimentul „atât de drăguț încât îți vine greu să-l mănânci” la propriu se poate termina cu bine.

Moo Deng s-a născut în iulie în grădina zoologică deschisă Khao Kheow din Thailanda, din Chonburi, iar giumbușlucurile jucăușului pui de hipopotam pigmeu au captivat internetul, milioane de oameni de pe rețelele de socializare urmărindu-l pur și simplu petrecându-și ziua, bălăcindu-se în apă sau bucurându-se de mângâierile îngrijitorul ei.

Vetmon Cafe din Bangkok a început tendința virală cu un tort Moo Deng care nu numai că a devenit popular, dar și-a pus clienții într-o dilemă – ei cred că tortul este prea drăguț pentru a fi mâncat.

Prăjiturile Moo Deng de la Vetmon Cafe din Bangkok sunt lucrate manual. Brutăria a fost nevoită să limiteze numărul de comenzi din cauza cererii copleșitoare.

Kulsaree realizează manual fiecare tort, care este acoperit cu fondant de ciocolată cu o bază de tort cu unt și umplutură cu cremă de unt. „Am sculptat prăjituri în fiecare zi până dimineața”, a declarat pentru Reuters.

Există chiar și o criptomonedă denumită Moo Deng

Artistul cofetar britanic Ben Cullen, cunoscut sub numele de The Bake King, a devenit acum viral pentru tortul său extrem de realist Moo Deng.

Brutarul a postat un videoclip cu el însuși tăind o prăjitură care arată extrem de asemănător cu puiul de hipopotam real, lăsând comentatorii confuzi.

Dacă a fi imortalizat în tort nu e suficient, o criptomonedă marginală numită după Moo Deng a crescut în valoare atât de puternic încât se pare că un comerciant de criptomonede a putut transforma o investiție de 800 USD în 7,5 milioane USD.

Popularitatea lui Moo Deng, totuși, nu a venit fără probleme. S-a raportat că unii vizitatori ai grădinii zoologice aruncau cu apă și alte obiecte în puiul de hipopotam pentru a-l face să reacționeze.

Directorul grădinii zoologice a amenințat cu acțiuni în justiție împotriva vizitatorilor care se comportau huliganic și a avertizat că au fost instalate camere de supraveghere în zonă.

Hipopotamicul pigmeu, originar din Africa de Vest, este o specie pe cale de dispariție, cu doar 2.000-2.500 de adulți, conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. Numărul lor este în scădere din cauza vânătorii pentru carne și distrugerea habitatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`