Prințul Harry a stat la Althorp, casa din copilărie a Prințesei Diana, în timpul unei vizite recente în Marea Britanie la slujba de pomenire a mamei sale

Prințul Harry a stat la Althorp, casa din copilărie a Prințesei Diana, în timpul unei vizite recente în Marea Britanie la slujba de pomenire a mamei sale
Sursa foto: Shutterstock

Prințul Harry a făcut o vizită emoționantă la Casa Althorp, casa din copilărie a regretatei sale mame, Prințesa Diana, în timpul recentei sale călătorii în Marea Britanie.

Prințesa Diana avea doar 36 de ani când a murit

Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, a fost însoțit de unchiul său Charles Spencer la Althorp House, după apariția sa surpriză la slujba de pomenire pentru regretatul său unchi, Lord Robert Fellowes, pe 29 august, anunță People.

Fellowes, care a fost căsătorit cu sora Dianei, Lady Jane, a fost amintit la slujbă, la care au participat și Prințul William, în vârstă de 42 de ani, și cealaltă soră a Dianei, Lady Sarah McCorquodale.

Slujba a avut loc cu două zile înainte de aniversarea a 27 de ani de la moartea Dianei, pe 31 august. Diana, care avea 36 de ani când a murit în urma unui accident de mașină la Paris, este înmormântată pe insula din mijlocul Lacului Round Oval la Althorp.

La aniversarea morții surorii sale, Charles, al 9-lea conte Spencer, a onorat-o pe Prințesa Diana pe Instagram printr-o postare tribut cu un colaj de fotografii și decupaje din ziare. Colecția a inclus imagini de la botezul Dianei și o fotografie din copilărie cu ea jucându-se afară.

În mai, Spencer a dezvăluit că, pentru cea de-a 60-a aniversare, a primit un cadou special: o barcă din lemn frumos lucrată manual, făcută de soțul unui prieten. A fost concepută cu grijă pentru ca el să treacă pe insula unde vizitează locul de înmormântare al surorii sale.

Deși atât Harry, cât și fratele său înstrăinat, William, au participat la slujba pentru Lord Fellowes la Biserica Sf. Maria din Snettisham, Norfolk, ei au stat separat cu diferite grupuri de veri, a spus un membru al congregației pentru presă.

În urmă cu 2 ani, Harry a dus-o și pe soția sa, Megan, la mormântul mamei sale

„Cei mai mulți oameni au fost uimiți că a venit Harry”, a spus unul dintre cei 300 de participanți, citat de People. „Pare într-o formă remarcabil de bună – și se poate spune că a fost foarte încântat să se vadă cu toată lumea. Și a fost foarte mulțumit că venise.”

În urmă cu doi ani, în timpul unei vizite în Marea Britanie, Harry și-a adus soția Meghan Markle la Althorp pentru a vizita mormântul mamei sale.

În memoriile sale, Harry a reflectat: „Nici o vizită în acest loc nu a fost niciodată ușoară, dar aceasta este la douăzeci și cinci de ani de la moartea sa. Și prima dată pentru Meg. Până la urmă, am dus-o acasă pe fata visurilor mele să o cunoască pe mama.”

„Am ezitat, ne-am îmbrățișat, apoi am mers primul. Am depus flori pe mormânt. Meg mi-a acordat un moment și am vorbit cu mama în minte, i-am spus că mi-e dor de ea, i-am cerut îndrumare și claritate”, a scris el.

„Simțind că și Meg ar putea dori un moment, am ocolit gardul viu și am privit iazul. Când m-am întors, Meg era în genunchi, cu ochii închiși, cu palmele lângă piatra de mormânt. În timp ce ne întorceam la barcă, am întrebat-o pentru ce s-a rugat”, a adăugat Harry. „Claritate, a spus ea. Și îndrumare.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect