Prințesa Diana a refuzat să poarte roz și „a smuls corsetul” unei rochii, spune designerul John Galliano

Prințesa Diana a refuzat să poarte roz și „a smuls corsetul” unei rochii, spune designerul John Galliano
sursă foto: Hepta/Alpha Press

În noua serie de documente Hulu In Vogue: The 90s, designerul de modă John Galliano a vorbit despre cerințele pe care le-a avut regretata Prințesă de Wales când a venit timpul să-și creeze rochia pentru ceea ce avea să devină singura ei apariție la Met. Galliano era pe atunci director de creație la Dior și a vorbit despre cât de special s-a simțit când a fost ales pentru a crea un look personalizat pentru prințesă.

Diana și-a făcut debutul la Gala Met din New York, în decembrie 1996

„Îmi amintesc că într-o zi am sărit cu toții într-o dubă veche și ne-am dus la Londra, unde am cunoscut-o pe Prințesa Diana. Fusese invitată la Met și avea să poarte una dintre rochiile mele”, a spus Galliano în prima parte a documentarului, care a avut premiera pe 13 septembrie.

Fostul editor British Vogue Edward Enninful a descris evenimentul Metropolitan Museum of Art drept „cel mai urmărit covor roșu din lume”, ceea ce însemna că ținuta Prințesei Diana trebuia să fie impecabilă.

Diana și-a făcut debutul la Gala Met din New York, în decembrie 1996, alături de prietena ei și fosta editoră Harper’s Bazaar Liz Tilberis, la doar câteva luni după ce divorțul ei de viitorul rege Charles fusese finalizat.

„A fost ca o binecuvântare. Adică, wow”, a spus Galliano în serial. „Am fost la Palatul Kensington și am discutat despre schițe. Încercam să insist pentru roz, dar ea nu voia. „Nu, nu rozul!” A fost amuzant.”

„Așa că am făcut rochia și armăturile corsetului și era o rochie frumoasă”, a spus el. „S-a îndreptat apoi rapid spre eveniment și îmi amintesc doar că a coborât din mașină”, a spus Galliano – și a răsuflat dezamăgit — Nu-mi venea să cred. Smulsese corsetul. Nu a vrut să poarte corsetul”, a spus el, citat de People, despre Prințesa Diana.

„Se simțea eliberată. Smulsese corsetul. Rochia era mult mai… senzuală”, a subliniat el, amintindu-și. „Vreau să spun, wow! Diana a fost primul meu client couture”, a spus Galliano.

În anii 1990, Diana a început să experimenteze mai mult cu stilul ei

Designerul britanic a fost unul dintre cei mai influenți vizionari ai couture-ului prin anii 1990 și începutul anilor 2000, înainte de a-și schimba cariera în 2011, în urma unui șir de incidente antisemite și rasiste.

A fost concediat de la Dior din funcția de director de creație, s-a retras din modă și a revenit la design pentru Maison Margiela, deținând postul din 2014.

S-a vorbit mult despre stilul de modă al Prințesei Diana la Gala Met din 1996, unde ea a purtat o rochie din mătase bleumarin, cu ornamente din dantelă neagră, din colecția de debut couture a lui Galliano, în calitate de director de creație al Dior.

Ea a completat look-ul cu un colier choker cu perle și safir și o geantă Dior matlasată mini bleumarin pe care firma a redenumit-o Lady Dior în onoarea ei.

În anii 1990, Diana a început să experimenteze mai mult cu stilul ei, purtand rochii mai scurte și croieli mai sexy. Gala Met din 1996 s-a dovedit în cele din urmă a fi singura ei apariție la eveniment, deoarece a murit apoi în urma unui accident de mașină la Paris, în august 1997.
„Cred că toți am fost atât de captivați și fascinați de prințesa Diana”, a spus editorul Vogue Anna Wintour în noua serie documentară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe